Салат з капусти та моркви: смачна та корисна альтернатива шкідливим перекусам

Читать на русском
Автор
3810
Барвисте блюдо з червоної капусти та моркви, приправлене лимоном та медом, готове зачарувати ваші смакові рецептори (фото створене з допомогою ШІ)
Барвисте блюдо з червоної капусти та моркви, приправлене лимоном та медом, готове зачарувати ваші смакові рецептори (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Рецепт, який не вимагає багато часу та зусиль, але який дарує незабутній смак

Цей салат — чудовий вибір для тих, хто шукає прості та корисні страви. Він поєднує в собі свіжість овочів та насиченість корисних вітамінів, ідеально підходить для будь-якої пори року. Його можна подавати як самостійну страву або доповнення до гарніру.

Сайт tsn.ua поділився рецептом цього смачного салату, який легко і швидко приготувати.

Складові:

  • 300 г червоної капусти;
  • 2 моркви;
  • Пекінська капуста (кількість за смаком);
  • 1 болгарський перець;
  • Зелена цибуля (за смаком);
  • Пучок свіжої петрушки;
  • 2 ст. л. кунжуту;
  • 50 г волоських горіхів.

Для заправки:

  • 3 ч. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. свіжого лимонного соку;
  • 1 ч. л. натурального меду;
  • Чорний мелений перець (за смаком);
  • Сіль (за смаком).

Приготування:

  1. Наріжте червону капусту, моркву, пекінську капусту та болгарський перець соломкою.
  2. Приготуйте заправку, змішавши оливкову олію, лимонний сік, мед, перець та сіль.
  3. Полийте овочі заправкою та добре перемішайте.
  4. Подрібніть волоські горіхи та додайте їх до салату разом з кунжутом. Знову перемішайте.
  5. Подавайте салат, прикрасивши його зеленою цибулею та свіжою петрушкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, про 4 салати з пекінської капусти, які стануть вашими новими улюбленцями. Окрім цього, вас може зацікавити рецепт ідеального гарніру для будь-якої страви.