Піца, як у Неаполі: рецепт справжньої італійської класики
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 995
Розкриваємо секрети приготування
Італійська піца — це не просто смачна страва, а справжній шедевр кулінарії. Вона має ніжне, хрумке тісто, ароматний соус і апетитну начинку. Приготувати справжню італійську піцу в домашніх умовах не так складно, як може здатися на перший погляд.
Секретним рецептом ділиться gazeta.ua, яка допоможе вам приготувати справжню італійську піцу в домашніх умовах.
Тісто
Для тіста потрібно використовувати тільки якісні складові.
- 200 мл теплої води
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 2 чайні ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 2 столові ложки рослинної олії
- Близько 400 г борошна
Приготування тіста
- У теплій воді (36-38 градусів) розчиніть дріжджі та цукор.
- Додайте сіль і борошно і замішуйте тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним.
- Влийте оливкову олію і продовжуйте місити ще кілька хвилин.
- Сформуйте тісто в кулю і покладіть його в миску, змащену олією.
- Накрийте миску з тістом рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не підійде.
Соус
Для соусу на справжню італійську піцу потрібно використовувати свіжі помідори. Якщо свіжі помідори недоступні, можна використовувати консервовані.
- 250 г помідорів
- Невелика кількість свіжого базиліка або 1 чайна ложка сушеного
- 2 зубчики часнику
- Сіль та цукор за смаком
Приготування соусу
- Помідори очистіть від шкірки і насіння.
- Подрібніть помідори в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
- Додайте до помідорів подрібнений часник, базилік, сіль і цукор за смаком.
- Почніть варити та доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 15-20 хвилин, поки соус не загусне.
Начинка
Для начинки на справжню італійську піцу можна використовувати різні складові. Найпопулярнішими є моцарела, пармезан, пекоріно романо, оливки, шинка, салямі, гриби, перець чилі, анчоуси, базилік і т.д.
Сир на вибір:
- Моцарела
- Пармезан або Пекоріно Романо
- Інші сири, такі як Горгонзола або Рікотта
Інші складові:
Додайте за смаком оливки, шинку, салямі, гриби, чилі, анчоуси, свіжий базилік тощо, в залежності від ваших уподобань та бажаного смакового профілю.
Приготування піци
- Розігрівте духовку до 250 градусів.
- Розкачайте тісто на товщину 2-3 мм.
- Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом.
- Змастіть тісто соусом.
- Розкладіть на тісто начинку.
- Посипте піцу сиром.
- Випікайте піцу в духовці протягом 15-20 хвилин, поки вона не підрум'яниться.
Раніше "Телеграф" розповідав, про три рецепти з фільму "Сам удома". Окрім цього, вас може зацікавити приготування піци "Жульєн".