Піца, як у Неаполі: рецепт справжньої італійської класики

Читать на русском
Автор
995
Піца вийде на тонкому тісті
Піца вийде на тонкому тісті. Фото Pixabay

Розкриваємо секрети приготування

Італійська піца — це не просто смачна страва, а справжній шедевр кулінарії. Вона має ніжне, хрумке тісто, ароматний соус і апетитну начинку. Приготувати справжню італійську піцу в домашніх умовах не так складно, як може здатися на перший погляд.

Секретним рецептом ділиться gazeta.ua, яка допоможе вам приготувати справжню італійську піцу в домашніх умовах.

Тісто

Для тіста потрібно використовувати тільки якісні складові.

  • 200 мл теплої води
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 2 чайні ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • Близько 400 г борошна

Приготування тіста

  1. У теплій воді (36-38 градусів) розчиніть дріжджі та цукор.
  2. Додайте сіль і борошно і замішуйте тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним.
  3. Влийте оливкову олію і продовжуйте місити ще кілька хвилин.
  4. Сформуйте тісто в кулю і покладіть його в миску, змащену олією.
  5. Накрийте миску з тістом рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не підійде.

Соус

Для соусу на справжню італійську піцу потрібно використовувати свіжі помідори. Якщо свіжі помідори недоступні, можна використовувати консервовані.

  • 250 г помідорів
  • Невелика кількість свіжого базиліка або 1 чайна ложка сушеного
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль та цукор за смаком

Приготування соусу

  1. Помідори очистіть від шкірки і насіння.
  2. Подрібніть помідори в блендері або пропустіть через м'ясорубку.
  3. Додайте до помідорів подрібнений часник, базилік, сіль і цукор за смаком.
  4. Почніть варити та доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 15-20 хвилин, поки соус не загусне.

Начинка

Для начинки на справжню італійську піцу можна використовувати різні складові. Найпопулярнішими є моцарела, пармезан, пекоріно романо, оливки, шинка, салямі, гриби, перець чилі, анчоуси, базилік і т.д.

Сир на вибір:

  • Моцарела
  • Пармезан або Пекоріно Романо
  • Інші сири, такі як Горгонзола або Рікотта

Інші складові:

Додайте за смаком оливки, шинку, салямі, гриби, чилі, анчоуси, свіжий базилік тощо, в залежності від ваших уподобань та бажаного смакового профілю.

Приготування піци

  1. Розігрівте духовку до 250 градусів.
  2. Розкачайте тісто на товщину 2-3 мм.
  3. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом.
  4. Змастіть тісто соусом.
  5. Розкладіть на тісто начинку.
  6. Посипте піцу сиром.
  7. Випікайте піцу в духовці протягом 15-20 хвилин, поки вона не підрум'яниться.

Раніше "Телеграф" розповідав, про три рецепти з фільму "Сам удома". Окрім цього, вас може зацікавити приготування піци "Жульєн".