Що робити, якщо iPhone перестав заряджатися: спеціалісти назвали основні проблеми

Читать на русском
Автор
2616
iPhone
iPhone

Причин проблеми існує відразу кілька

У сучасному світі залишитися з розрядженим телефоном це не тільки неприємно, а й загрожує безліччю проблем. Але набагато гірше, якщо ви підключили телефон до мережі, тільки щоб виявити, що він не заряджається.

Як говориться в матеріалі Anker, користувачі техніки Apple іноді скаржаться на те, що їх iPhone не заряджається і причин виникнення такої проблеми може бути відразу кілька, проте їх можна розділити на три групи.

Проблеми фізичного з'єднання

Виникають через неправильне підключення до мережі або проблеми з пристроєм або зарядкою. Наприклад, до таких відноситься забруднений пилом та сміттям зарядний порт телефону, через що можуть бути проблеми з контактами на зарядному кабелі.

Також це може статися через несправність зарядного кабелю, яка може виникнути через зношеність або механічне пошкодження. До речі, проблема також може виникати, якщо ви використовуєте несумісну з телефоном зарядку, а тому експерти радять використовувати лише сертифіковане обладнання.

Проблема також може виникнути, коли ви використовуєте порт USB з недостатньою потужністю.

Програмні проблеми

Виникають через проблеми, пов’язані з помилками в роботі програмного забезпечення. До таких можна віднести звичайні збої, для вирішення яких достатньо перезавантажити ваш телефон.

Іноді телефон може не заряджатися, якщо версія iOS застаріла. У таких випадках рекомендується відкрити "Налаштування" > "Основні" > "Оновлення програмного забезпечення" та встановити останню доступну версію iOS.

Проблеми з акумулятором

Згодом акумулятор iPhone втрачає свою ємність, а це призводить до зниження ефективності його зарядки і впливає на швидкість, з якою він втрачає свій заряд. У меню "Параметри" > "Акумулятор" > "Стан акумулятора" можна перевірити його працездатність. Якщо робота акумулятора викликає дуже багато незручностей, то, можливо, його варто замінити.

Телефон може перестати заряджатися і через вихід з ладу інших модулів, на кшталт зарядного чіпа, чіпа керування живлення або інших апаратних елементів. Вирішити цю проблему можна лише звернувшись до фахівців.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про трюки, завдяки яким ваш iPhone працюватиме набагато довше на одному заряді.