Мультизйомка на iPhone і ще один лайфхак із камерою, про який ви точно не знали

Читать на русском
Автор
2107
Камера на iPhone має багато переваг
Камера на iPhone має багато переваг. Фото Freepik

Розповідаємо, як зробити фото за допомогою навушників

Іноді, коли ви торкаєтеся кнопки спуску затвора на екрані свого iPhone, це створює незручне захоплення, особливо якщо на ньому є жирні сліди від пальців. Але коли програма камери відкрита, фізичні кнопки гучності на бічній панелі телефону також слугують кнопками затвора. Використання фізичних кнопок сприяє кращому зчепленню телефону, що може допомогти зменшити тремтіння камери або просто допомогти вам отримати найкращий кут для селфі.

Цей трюк також працює з дротовими навушниками Apple, повідомляє pocket-lint. Ви можете використовувати клавіші гучності на навушниках, щоб зробити фото. Це відмінний трюк, якщо ви хочете відійти далі від телефону, щоб зробити селфі, або хочете зробити тривалу витримку, не торкаючись камери.

Як зробити серію фото на iPhone — проведіть пальцем

Режим серійного знімання робить кілька фотографій у швидкій послідовності, щоб збільшити можливість отримати зображення саме в потрібний момент. Замість того, щоб натиснути кнопку спуску затвора внизу екрана:

  • торкніться спуску затвора;
  • проведіть пальцем вліво;
  • утримуйте.

iPhone буде продовжувати знімати фотографії, доки ви не відпустите палець. У деяких старих моделях режим серійного знімання активується, коли ви просто утримуєте кнопку спуску затвора. На новіших моделях цей жест починається з відео, а не з фотографії.

iphone-photography-tips-hillary-grigonis-advanced-settings
Фото: pocket-lint.com

Інша альтернатива – запрограмувати кнопку збільшення гучності для серії, тоді як кнопка зменшення гучності залишається лише окремих фотографій. Для цього перейдіть до "Налаштування" → "Камера" та увімкніть опцію "Використовувати збільшення гучності для серійного знімання".

Серійні фотографії будуть автоматично згруповані у теці камери. Щоб вибрати найкраще зображення, торкніться групи серій, а потім натисніть "Вибрати" внизу екрана. Потім торкніться будь-якого обраного та натисніть "Готово". На спливному екрані можна зберегти всі зображення або лише вибрані та видалити інші.

Якщо ви зберігатимете всі серії, це швидше заповнить пам’ять телефону і він почне гальмувати. Дізнайтеся з наступної статті, як швидко очистити пам’ять у телефоні, не видаляючи файли та програми.