Ця функція вмить з’їдає заряд: що відключити на iPhone, щоб заощадити батарею

Читать на русском
Автор
7025
Телефон не сідатиме так швидко
Телефон не сідатиме так швидко. Фото Freepik

У новому телефоні за замовчуванням увімкнено безліч енергомістких функцій

Звичайно, користувачі очікують, що їх недавно куплений iPhone працюватиме набагато довше без підзарядки, ніж попередній. Здавалося б, це логічно – адже батарея в новому пристрої має бути зовсім не зношена. Однак на практиці багато хто стикається з такою проблемою, що заряду акумулятора не вистачає на стільки, на скільки ви розраховували.

Чому телефон з новим акумулятором швидко розряджається — причина

Це пояснюється досить просто – у новому телефоні функціонує чимало опцій, роботу яких ви не бачите. Наприклад, ваш iPhone за замовчуванням автоматично оновлює всі програми, навіть якщо вони перебувають у фоновому режимі.

З одного боку, це добре, з іншого – погано:

  • Ви гарантовано отримуєте в режимі реального часу всі виправлення помилок, програмне забезпечення щодо оптимізації роботи програм, нові функції та інше забезпечення, вкладене виробником у пакет оновлення.
  • Ви гарантовано отримуєте скорочений час автономної роботи батареї, оскільки автоматичне оновлення часто завантажує та встановлює дані, а це швидко садить акумулятор.

Тому для економії заряду батареї рекомендується відключати цю функцію хоча б тимчасово. Наприклад, якщо ви знаєте, що протягом дня не зможете під'єднати пристрій до мережі.

Особливо, якщо в якомусь конкретному випадку вам у більшому пріоритеті буде більш тривалий час роботи iPhone, ніж миттєві оновлення всіх програм. Для цього потрібно зайти в налаштування, вибрати App Store, знайти розділ "Автоматичне завантаження" та вимкнути "Оновлення програм".

Ви завжди можете знову увімкнути автоматичне оновлення у фоновому режимі або оновити окремі програми вручну через Wi-Fi. Таким чином ви також заощаджуєте мобільний трафік — про перший спосіб ми розповідали раніше.