Це вбиває батарею: 5 категоричних "ні" під час зарядки телефону

Читать на русском
Автор
3343
Як не можна заряджати телефон
Як не можна заряджати телефон. Фото Телеграф

Ці п’ять простих правил допоможуть зберегти життя батареї якнайдовше

Багато власників смартфонів заряджають гаджет щодня, а деякі й по декілька разів. Здавалося б, це банальна дія, але є низка частих помилок, про які слід знати кожному, щоб зберегти батарею і продовжити тим самим життя вашого пристрою.

"Телеграф" розповідає, як у жодному разі не можна заряджати телефон. Є п’ять основних правил, яких слід дотримуватись кожного разу, коли ви ставите гаджет на зарядку.

Зарядка до 100%

Цього категорично не можна робити. Для сучасних акумуляторів це дуже шкідливо. Найкращим буде зарядити телефон до 80%. Тому не рекомендується залишати телефон на зарядці на ніч.

Аналоги зарядки

Щоб ваш смартфон прослужив якнайдовше, рекомендується використовувати тільки оригінальну зарядку. Використання дешевих аналогів може вплинути на батарею.

Використання під час зарядки

Поки телефон заряджається, краще не чіпати його зовсім. Якщо в цей час активно використовувати його, то батарея буде перегріватися і втрачати тим самим місткість. Через деякий час телефон може почати швидко сідати навіть при повній зарядці.

Переохолодження

Якщо ви тільки повернулися з морозу і помітили, що телефон розрядився, не поспішайте ставити його одразу на зарядку. Йому потрібно дати нагрітися до кімнатної температури й лише тоді починати заряджати. Інакше це може негативно вплинути на батарею.

Перегрів

Слід уникати зарядки пристрою в жарких приміщеннях або під прямим сонячним промінням. Перегрів негативно позначається на батареї.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях не можна заряджати телефон, щоб йому не нашкодити і чому на громадській станції може надати вам небезпеку.