Телефон повільно заряджається: 5 порад, як це виправити

Читать на русском
Автор
12731
Деякі телефони мають особливі режими зарядки
Деякі телефони мають особливі режими зарядки. Фото itechua.com

Універсальні способи пришвидшити зарядку телефона

Сучасні смартфони мають безліч функцій і через їхнє використання можуть швидко розряджатися. Фонові процесі чи непотрібні програми можуть використовувати ресурси телефону, якщо ви їх просто закрили, але не вийшли з них. Це також впливає на тривалість заряджання телефона.

Якщо потрібно швидко зарядити телефон, варто дотримуватися п'яти простих правил. В деяких сучасних телефонах є режим швидкої зарядки, але такий спосіб скоротити час заряджання доступний не усім, проте є й універсальні способи.

Використовуйте оригінальний зарядний пристрій

Якщо можливо, використовуйте оригінальний зарядний пристрій, який постачається разом з вашим телефоном. Він оптимізований для зарядки вашого пристрою.

Виключіть або вимкніть телефон

Якщо вам не потрібно використовувати телефон під час заряджання, вимкніть його або використовуйте режим "у літаку". Це допоможе зменшити споживання енергії.

Використовуйте розетку, а не USB-порт комп'ютера

Підключення телефона до електричної розетки за допомогою адаптера для зарядки дозволить швидше заряджати батарею, оскільки комп'ютерні USB-порти можуть постачати менше потужності.

Забезпечте температуру

Зарядка може створювати тепло. Уникайте перегріву, розмістіть телефон у прохолодному місці та не використовуйте його під час заряджання.

Оновлюйте програмне забезпечення

Переконайтеся, що ваш телефон має останні оновлення програмного забезпечення, оскільки вони можуть містити оптимізації для заряджання та продовжити тривалість роботи батареї.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим небезпечний перегрів акумулятора. Уникнути цього можна використавши одну хитрість — знявши чохол зі смартфона.