Не всі про це знають: чи шкідливо заряджати телефон від ноутбука

Читать на русском
Автор
1877
Як правильно заряджати телефон від ноутбука Новина оновлена 17 січня 2024, 11:21
Як правильно заряджати телефон від ноутбука. Фото Freepik

Є деякі нюанси, які потрібно знати

Багато користувачів рано чи пізно використовують USB-кабель та заряджають свій смартфон від ноутбука. Іноді заряджання може відбуватися, коли ви перекидаєте файли з телефону на ноутбук або навпаки. Однак, не всі задумуються, а чи можна заряджати телефон від ноутбука або стаціонарного комп’ютера і чи не шкодить це пристроям.

Експерти сайту androidinsider дали відповідь на це питання і пояснили всі тонкощі. Як виявилося, заряджати телефон від ноутбука можна, це цілком безпечно для обох пристроїв, проте потрібно враховувати деякі нюанси.

Ви повинні пам’ятати, що заряджаючи телефон від ноутбука, ви розряджаєте останній. Тож не забувайте підключати ПК до розетки, коли заряджаєте від нього телефон.

Експерти зазначають, що немає жодної шкоди від такої зарядки ні для телефону, ні для ноутбука. Однак, краще використовувати оригінальний USB-кабель, так буде безпечніше для акумулятора.

Щоб зарядити телефон від ноутбука, достатньо встромити кабель у будь-який вільний USB-роз’єм. Про те, що телефон почав заряджатися, ви зрозумієте по звуковому сигналу і повідомленню на екрані гаджета.

Раніше "Телеграф" розповідав, що телефон знає про вас усе. Як вимкнути налаштування стеження, проста інструкція.