Смачна вечеря — це просто і швидко: так курочку ви ще не готували

Читать на русском
Автор
2427
Найкраща страва для сімейної вечері
Найкраща страва для сімейної вечері. Фото focus.ua

Відмінна альтернатива замість звичайної курки

Куряче м’ясо – універсальний продукт. Скільки страв можна з нього приготувати: і куряча грудка з овочами в духовці, і рис з куркою та овочами на сковороді, і курячий суп з галушками.

Сьогодні разом із "Фокусом" ми приготуємо незвичайну страву — курячі стегна з апельсинами. Ця швидка і легка м’ясна страва ви приготуєте за лічені секунди, а ваші близькі задоволення отримають нереальне. Перевіримо?

Як приготувати курку з апельсинами

Інгредієнти:

  • 6 курячих стегенець;
  • 3 апельсини;
  • борошно;
  • 1/2 склянки білого вина;
  • сіль, спеції;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо апельсини та видавлюємо з них сік.
  2. Курячі стегна з усіх боків обсипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді з олією до золотистості.
  3. До м’яса додаємо біле вино і тушкуємо, доки алкоголь не випарується. Після цього додаємо половину отриманого апельсинового соку і готуємо на середньому вогні близько 30 хвилин, періодично перевертаючи. Солимо, перчимо м’ясо.
  4. Готові стегенця викладаємо на тарілку. На дно сковороди виливаємо апельсиновий сік, що залишився, і ложку борошна, перемішуємо і даємо загуснути.
  5. В отриманий соус викладаємо курку, вимикаємо вогонь та приправляємо спеціями.

Готову курочку прикрашаємо за бажанням тертою апельсиновою цедрою і подаємо з улюбленим гарніром. Смачного.