Щоб не готувати окремо гарнір: рецепт рису з куркою та овочами на сковороді

Читать на русском
Автор
8126
Готується просто, з’їдається швидко
Готується просто, з’їдається швидко. Фото focus.ua

Вам сподобається ця страва за простоту та смак

Приготування ситної вечері для всієї родини – справа не легка, особливо після важкого робочого дня. У цьому випадку завжди стануть у пригоді легкі в приготуванні страви.

Саме такою стравою сьогодні разом із happybearfood вас і порадуємо. Вам не потрібно окремо готувати м’ясо та гарнір — це страва "два в одному". Страва вийде не тільки смачною, а й ситною.

Як приготувати рис з куркою та овочами на сковороді

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;
  • рис – 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 маленька;
  • половина болгарського перцю;
  • морква – 1 невелика;
  • олія оливкова – для смаження;
  • вода – 400 г;
  • сіль, перець чорний мелений, петрушка — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо шматочками та трохи обсмажуємо на сильному вогні з додаванням оливкової олії.
  2. Овочі моїм і чистимо. Моркву натираємо на великій тертці, перець та цибулю дрібно нарізаємо. Додаємо підготовлені овочі до сковороди з м’ясом і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Рис ретельно промиваємо, додаємо в сковороду до м’яса та овочів. Все солимо, перчимо, додаємо лавровий лист та улюблені приправи.
  4. Заливаємо все водою, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Після цього готуємо на мінімальному вогні ще 20 хвилин. Через вказаний час вимикаємо вогонь і залишаємо рис із м’ясом під кришкою ще на 15 хвилин.

А на десерт можна приготувати лаваш із яблуками. Побалуйте близьких смакотою!