Ні антибіотиків, ні ГМО: як вибрати безпечне куряче м’ясо

Читать на русском
Автор
6824
Ці лайфхаки вам знадобляться
Ці лайфхаки вам знадобляться. Фото shuba.life

Ви принесете додому якісний продукт

Куряче м’ясо – це один із найпопулярніших харчових продуктів. Страви з улюбленої курочки можна зустріти чи не на кожному столі – вони поживні та досить бюджетні.

Але як принести з ринку чи супермаркету якісний продукт? Разом із "Життям" ділимося основними хитрощами.

На що звернути увагу під час вибору курячого м’яса

Завжди звертайте увагу на його зовнішній вигляд. На поверхні не повинно бути липкої або слизької плівки. При натисканні на м’ясо на ньому на кілька секунд має залишитися вм’ятина. На несвіжому продукті вм’ятина залишається надовго, а на неякісній курятині вм’ятина взагалі не з’являється.

Також слід звернути увагу на стан шкіри. Вона має бути без надрізів і проколів.

М’ясо курки має бути рожевого кольору. Від покупки м’яса із плямами синього відтінку краще утриматися. Швидше за все, курка померла від хвороби або зазнала неправильної обробки.

М’ясо жовтого відтінку говорить про те, що курка стара і після приготування буде жорсткою та несмачною. Визначити вік курки можна, помацавши кінчик грудної кістки. У молодих особин він еластичний, а у старих твердий.

При покупці курки в магазині необхідно звертати увагу на цілісність упаковки. Зазвичай заводська упаковка завжди герметична. Якщо ж на ньому є проколи або надрізи, краще за таку курочку відмовитися.

Зверніть увагу і на запах продукту. Для маскування неприємного запаху гниття в магазинах можуть використовувати різні хитрощі – наприклад, замаринувати м’ясо. При покупці маринованої курки слід бути обережним.

Складніше із замороженим м’ясом – його якість визначити неможливо. Тому слід кілька разів подумати, перш ніж купувати такий продукт.

А тепер із якісного курячого м’яса приготуємо куряче філе у вершковому соусі за рецептом "Телеграфа". У вас вийде не тільки смачна, а й корисна страва.