Просто налийте пиво в сковороду — і позбавтеся набридлої проблеми

Читать на русском
Автор
142623
Незвичайний, але дієвий лайфхак
Незвичайний, але дієвий лайфхак. Фото krrot.net

Бруд відпаде як за помахом чарівної палички

Важко уявити кухню без найважливішого предмета – сковороди. Саме завдяки їй ми готуємо і смажену картоплю, м’ясо, і навіть різноманітні пироги. Але очистити її — ще задоволення. Скільки найрізноманітніших способів не придумали досвідчені господарі — і метод "дві склянки", і простий спосіб за допомогою оцту та соди.

Однак сьогодні ми поділимося найпростішим методом, завдяки якому навіть багаторічний нагар та жир відпаде зі сковороди сам собою. Допоможе в цьому саме пиво, і ми разом із "УНІАН" розповімо, як.

Як позбутися нагару та жиру за допомогою пива

Безумовно, холодним і пінним пивом люблять поласувати багато хто. Але залиште трохи напою для очищення сковороди — й ви зробите це легко і просто.

Вам просто необхідно замочити сковороду в пиві на 20 хвилин на 20, при великій кількості нагару — на триваліший термін. Тут неважливо, чи хочете ви очистити кухонне начиння всередині або зовні — пиво видалить нагар скрізь.

Через вказаний час почистьте сковороду як завжди й нагар відпаде сам собою. Річ у тому, що пиво містить натуральні кислоти. Саме вони й розм’якшують нагар і старий жир, що дозволяє легко очистити сковороду або каструлю. І марка пива чи сорт не мають значення.

До речі, ця "пивна" хитрість працює навіть із каструлями. Зробіть з ними те саме — і посуд буде як новенький.

А тепер на чистій сковороді можна готувати рис із куркою та овочами. Вийде неймовірно смачно.