"Дві склянки" — і сковорідка чиста: хитрий спосіб, який перетворить роботу на гру

Читать на русском
Автор
130996
Цей лайфхак точно вам знадобиться Новина оновлена 12 січня 2024, 12:41
Цей лайфхак точно вам знадобиться. Фото biolshop.com

Сковорода відмиється за мить

Сковорода – важливий предмет на нашій кухні. Саме завдяки їй можна приготувати улюблену смажену картоплю, м’ясо та навіть яблучні пончики.

Однак при приготуванні їжі на великому вогні часто на цьому вжитку з’являється гар. Мийний засіб не завжди може з нею впоратися, особливо якщо шар гару на поверхні сковорідки дуже товстий і з’явився багато років тому. Разом з "ТСН" розповімо про один популярний метод, завдяки якому ви легко і просто позбавитеся гару і жиру, отримавши ідеально чистий посуд.

Як позбутися гару на сковороді

Метод, про який ми вам розповімо, часто називають "дві склянки". Для цього візьміть холодну сковороду і налийте всередину одну склянку звичайної води з-під крана. Вона повинна бути холодною або кімнатною температурою, але не гарячою.

Після цього додайте в сковороду у воду одну склянку білого столового оцту. Ця рідина діятиме як м’який мийний засіб і розчинятиме жир.

Поставте начиння на плиту, увімкніть середній вогонь і нагрійте рідину до кипіння. Зменште вогонь до мінімального та залиште на 5-10 хвилин.

Через вказаний час злийте воду та промийте чисту сковороду теплою водою. Якщо гару дуже багато, використовуйте м’яку щітку або губку. Якщо бруд все ще залишився на поверхні, повторіть процедуру, додавши трохи соди.

Раніше ми розповідали, як уникнути пригорання сковороди. Вам допоможе старий бабусин метод