На сковороді більше не буде нагару: лайфхак з господарським милом

Читать на русском
Автор
17458
Ваша сковорода сяятиме чистотою
Ваша сковорода сяятиме чистотою. Фото ukr.media

Розповідаємо, навіщо смажити господарське мило на сковороді

Проблема з нагаром на сковороді турбує багатьох. Мало засобів здатні видалити його. Однак є один бюджетний продукт, що вирішує багато побутових проблем. Один з яких — нагар на сковороді. Раніше ми вже розповідали, як за допомогою бюджетних засобів відмити духовку.Тепер поговоримо про сковороду.

Цей лайфхак допоможе вам відмити сковороду не тільки зсередини, а й зовні. Про цей чудовий засіб розповіли на ТСН.

Чим відчистити нагар на сковороді зсередини

Цей простий бюджетний засіб — звичайнісіньке господарське мило. А лайфхак полягає у тому, що цей продукт треба "підсмажити" на забрудненій сковороді. Для того, щоб відмити її зсередини, треба натерти шматок господарського мила на терці. Стружку, що вийшла, рівномірно висипати на сковороду, додаючи трохи води. Далі запалюємо вогонь і чекаємо, щоб мило розчинилося на сковороді. Коли розчин охолоне, звичайною губкою відтираємо нагар зі сковороди.

Як відмити сковороду ззовні

Для цього вам смажити засіб не доведеться. Натираємо мило на терці та розчиняємо його у теплій воді до консистенції густої каші. Далі беремо соду та гасимо її оцтом. Змішуємо цю суміш з розчином та добре перемішуємо. На брудну поверхню наносимо отриману суміш та залишаємо так на 20 хвилин. Далі беремо щітку та відчищаємо нагар. Можна повторити процедуру ще раз, якщо бруд був стійким та з першого не вичистився.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбавитись від вапнякового нальоту на крані. Ми поділилися простим лайфхаком.