Не рецепт, а золото: так гарбузом люблять поласувати в Італії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3463
Близькі просто ахнуть від захоплення
Як тільки ми не готували гарбуз! З неї виходить і неймовірна каша, і незвичайний салат, і фантастична солянка.
Але сьогодні разом із "Українською ґаздинею" ми приготуємо гарбуз так, як готують його в Італії. Ця неймовірна смакота готується просто, а з’їдається дуже швидко. Подавати такий гарбуз по-італійськи можна як самостійну страву, а можна і до м’ясних чи рибних страв. Близькі точно здивуються!
Як приготувати гарбуз по-італійськи
Інгредієнти:
- гарбуз – 600 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- сіль, перець, сушений розмарин або італійські трави – на свій смак;
- олія – 2-3 ст. л.;
- помідори – 3-4 шт.;
- твердий сир — 100 — 150 г;
- сметана – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Гарбуз чистимо і нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 1 см. На кожному шматочку ножем робимо неглибокі надрізи та викладаємо на застелений пергаментом лист.
- Окремо змішуємо рослинну олію з сіллю, перцем, сушеним розмарином або сумішшю італійських трав, часником і ретельно перемішуємо. Змащуємо заправкою кожен шматочок гарбуза і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
- Тим часом нарізаємо невеликими кубиками помідори, змішуємо з натертим твердим сиром і подрібненим часником. Солимо, додаємо сметану та перемішуємо.
- Начинку, що вийшла, викладаємо на гарбуз і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
- Готовий гарбуз прикрашаємо подрібненою зеленню та подаємо на стіл.
До речі, почистити гарбуз можна дуже легко. З хитрістю від "Телеграфа" ви перетворите складну роботу на гру.