Не рецепт, а золото: так гарбузом люблять поласувати в Італії

Читать на русском
Автор
3464
Незвичайне блюдо готується дуже просто
Незвичайне блюдо готується дуже просто. Фото gazdynja.com

Близькі просто ахнуть від захоплення

Як тільки ми не готували гарбуз! З неї виходить і неймовірна каша, і незвичайний салат, і фантастична солянка.

Але сьогодні разом із "Українською ґаздинею" ми приготуємо гарбуз так, як готують його в Італії. Ця неймовірна смакота готується просто, а з’їдається дуже швидко. Подавати такий гарбуз по-італійськи можна як самостійну страву, а можна і до м’ясних чи рибних страв. Близькі точно здивуються!

Як приготувати гарбуз по-італійськи

Інгредієнти:

  • гарбуз – 600 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • сіль, перець, сушений розмарин або італійські трави – на свій смак;
  • олія – 2-3 ст. л.;
  • помідори – 3-4 шт.;
  • твердий сир — 100 — 150 г;
  • сметана – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз чистимо і нарізаємо на шматочки товщиною приблизно 1 см. На кожному шматочку ножем робимо неглибокі надрізи та викладаємо на застелений пергаментом лист.
  2. Окремо змішуємо рослинну олію з сіллю, перцем, сушеним розмарином або сумішшю італійських трав, часником і ретельно перемішуємо. Змащуємо заправкою кожен шматочок гарбуза і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин.
  3. Тим часом нарізаємо невеликими кубиками помідори, змішуємо з натертим твердим сиром і подрібненим часником. Солимо, додаємо сметану та перемішуємо.
  4. Начинку, що вийшла, викладаємо на гарбуз і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
  5. Готовий гарбуз прикрашаємо подрібненою зеленню та подаємо на стіл.

До речі, почистити гарбуз можна дуже легко. З хитрістю від "Телеграфа" ви перетворите складну роботу на гру.