Цю гарбузову кашу любили в дитинстві ви, полюблять і ваші діти: перевірений рецепт від бабусі

Читать на русском
Автор
34270
Така каша не тільки смачна, а й корисна
Така каша не тільки смачна, а й корисна. Фото 1000.menu

Кашку проситимуть знову і знову

Гарбуз – королева сезону. Чого тільки не готують з неї досвідчені кулінари — і крем-суп, і приголомшливу випічку, і навіть незвичайний лате.

Разом з Uaportal пропонуємо приготувати поживну та смачну страву — гарбузову кашу за бабусиним рецептом. Ця смачна, корисна страва відмінно підійде для сніданку, обіду та вечері. Таку кашу точно полюблять і дорослі, і діти.

Як приготувати гарбузову кашу

Інгредієнти:

  • гарбуз — 800 р.;
  • молоко – 600 р.;
  • пропарений рис – 200 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • мед – 1 ст. ліжка.;
  • сіль, цукор, кориця, мелений імбир, мускатний горіх — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистьте від шкірки та насіння, наріжте кубиками та покладіть у каструлю.
  2. Рис ретельно промийте гарячою водою, додайте до гарбуза вже в каструлі. Влийте молоко таким чином, щоб воно покривало все на підлогу пальця.
  3. Каструлю надішліть на плиту, доведіть до кипіння на великому вогні. Коли молоко закипить, зменште вогонь і варіть ще 20-25 хвилин до повного приготування рису.
  4. Готову кашу потовчіть, додайте олію, цукор, мед, корицю, імбир, мускатний горіх і будь-які інші спеції до смаку. Дайте настоятися страві та подавайте на стіл.

Рекомендує також приготувати з гарбуза незвичайний паштет за рецептом "Телеграфа". Він точно підкорить серце кожного, хто спробує цю страву.