Пара сарделок та шматочок гарбуза: близькі не здогадаються, що ви готуєте солянку

Читать на русском
Автор
3014
Незвичайна зимова страва
Незвичайна зимова страва. Фото vazhnoznat.com

Не тільки смачний, а й корисний супчик

Як відомо, гарбуз – дуже корисний овоч. До того ж це ідеальний "матеріал" для найрізноманітніших страв.

Хто б міг подумати, що з гарбуза можна приготувати навіть солянку. Ця перша страва за рецептом "Важливо знати" додасть вашому організму сил, енергії та корисних речовин. Спробуємо?

Як приготувати гарбузову солянку

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза;
  • 200 г сардельок;
  • 3 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 2 лаврові листи;
  • сіль, перець за смаком;
  • оливки за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі необхідні інгредієнти. Цибулю та моркву чистимо, дрібно нарізаємо. Також дрібними кубиками нарізаємо очищену картоплю та м’якоть гарбуза.
  2. У каструлі розігріваємо олію, обсмажуємо до прозорості цибулю. Додаємо до нього моркву та смажимо ще 3-4 хвилини. Туди ж відправляємо гарбуз, картопля та ковбаски та смажимо ще 5 хвилин. Через зазначений час додаємо томатну пасту, ретельно перемішуємо.
  3. У каструлю заливаємо воду таким чином, щоб вона повністю покрила обсмажені овочі. Додаємо лавровий лист, спеції, доводимо до кипіння і вари на слабкому вогні 25 хвилин. Коли картопля та гарбуз стануть м’якими, подаємо солянку до столу.

До речі, ви можете приготувати і "ліниву" солянку. Спробуйте обидва варіанти та порівняйте!