Категорично заборонено: експерти назвали два "ні" для телефону, який принесли з морозу

Читать на русском
Автор
3998
Телефон на морозі
Телефон на морозі. Фото freepik.com

Найкраща стратегія повернення додому — дати йому спокій на пів години

В Україну йде нова хвиля холодів. Поки стоять такі морози, важливо правильно поводитись зі смартфоном, щоб не пошкодити його.

Більшість людей нічого не змінюють у своєму поводженні з телефоном за умов низьких температур. Однак це може закінчитись плачевно, попереджає сайт itechua. Фахівці дали рекомендації, як уникнути поломки.

Існує дві основні помилки, яких припускаються власники телефонів, переступивши поріг теплої квартири в морозний день. Деякі одразу намагаються зігріти смартфон, "дбайливо" розмістивши його ближче до гарячої батареї, а то і на неї. Однак це погана ідея: перепад температур може призвести до порушень роботи та навіть виходу пристрою з ладу. Найкраще просто залишити телефон за кімнатної температури, дати йому нагрітися природним чином. Фахівці радять 30 хвилин не користуватися пристроєм. Після цього телефон, що нагрівся, готовий виконувати свої функції.

Друга небезпека в тому, що низькі температури швидко розряджають акумулятор телефону. Багато хто переступивши поріг, одразу ставлять його на зарядку. Цього категорично не можна робити, якщо ви не хочете "вбити" смартфон. Йому потрібно дати нагрітися за кімнатної температури (на це необхідно не менше 30 хвилин) і тільки після цього можна підключати до джерела живлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому телефон може вимкнутись на морозі. Щоб цього уникнути, потрібно дотримуватися кількох правил.