Телефон впав у сніг: що робити, аби він не зламався

Читать на русском
Автор
1731
Смартфон в снігу
Смартфон в снігу

Поради актуальні, навіть якщо телефон впав в калюжу

В Україні лютують морози та насипало чимало снігу в різних областях. В таку погоду можна випустити телефон із рук і отримати через це чимало проблем із гаджетом.

TechNuovo рекомендують не зволікати та негайно починати рятувальну операцію. Перш за все потрібно витягнути смартфон зі снігу чи води. Чим довше він там — тим менше шансів на успішну реанімацію. Телефон на вулиці можна покласти в кухонну серветку або в рукавички.

Якщо у вас зйомний акумулятор, його можна обережно підсушити, промокнувши серветкою. Ще одним кроком може бути витягування води з телефона за допомогою порохотяга. Автори радять звертати увагу на роз’єм для навушників, зарядний порт, динамік тощо. І не радять використовувати фен, оскільки це призведе до потрапляння води в будь-які щілини.

Далі рятівником може стати силікагель — прозорі кульки, які часто зустрічаються в коробках новим взуттям. Його потрібно покласти разом з телефоном у пакет — він гарно вбирає воду. Рис менш ефективний, але коли немає іншого варіанту також згодиться. Його потрібно покласти в миску з рисом та перевертати кожні пару годин.

Залишити потрібно принаймні на день, але чим довше, тим краще. Занадто швидке вмикання може привести до короткого замикання. "Телефон, залишений на 72 години, має набагато кращі шанси, ніж телефон, залишений на 24 години", — зазначають автори порад.

Раніше "Телеграф" розповідав, що сильні морози також можуть негативно вплинути на роботу телефона. Є деякі хитрощі, як цього уникнути.