Хтось заліз у ваш телефон: як це зрозуміти

Читать на русском
Автор
45766
Що робити, якщо в телефон залізли шахраї
Що робити, якщо в телефон залізли шахраї. Фото Телеграф

За якими чинниками можна зрозуміти, що з вашої карти хочуть зняти гроші шахраї

Зі смартфона людини можна дізнатися про неї все. Звідки вона, чим займається, з ким має стосунки, чи виплачує кредит тощо. Саме тому в наш час є багато шахраїв, які можуть шантажувати особистою інформацією про вас. Так, шпигунські налаштування можна вимкнути. Однак як же зрозуміти, що хтось заліз у ваш телефон?

Лаура Канкаала, "білий хакер", поділилася, як можна зрозуміти, що за вами шпигують через телефон. Про це пише Obozrevatel.

Ознаки, що у ваш телефон залізли шахраї

На екрані з'являється точка

Якщо на екрані вашого Android з’явилася зелена або помаранчева точка у правому верхньому кутку, це може означати, що ваш пристрій зламано або на нього встановлено підозрілий додаток. Ці точки сигналізують про те, що камера або мікрофон увімкнені. Якщо такі індикатори з’являються самі по собі, це може означати, що ваш гаджет прослуховують, читають повідомлення або слідкують за геолокацією.

Для того, щоб позбутися від цієї проблеми, варто переглянути всі програми та додатки, що були скачані на ваш смартфон. Також можна скинути налаштування або встановити антивірус.

Якщо ви користувач iPhone, перевірити, чи хтось шпигує за вами можна, зайшовши до "Центру керувань" та переглянути, які додатки мають доступ до камери чи мікрофона.

Ваш телефон нагрівається

Якщо ваш пристрій занадто швидко нагрівається, це може сигналізувати про те, що на нього встановлено ненадійне програмне забезпечення. Перевірте, чи немає на вашому телефоні дивних програм. Також варто переглянути, чи не встановлено застосунків з неофіційних магазинів.

Ви отримуєте електронні листи із додатків соціальних мереж

Якщо ви отримуєте повідомлення з запитаннями про зміну паролів, відхиляйте всі запити. Це точно ознака того, що у ваш пристрій проникли шахраї.

Вам телефонує банк

Також про злам можуть сигналізувати дзвінки з банку. "Оператори" можуть запитувати про дані вашої картки. Ні в якому разі не повідомляйте пін-коди, паролі та важливі три цифри на звороті карти. Справжні працівники банку мають інші ключі, щоб підтвердити вашу особу. Наприклад, він запитає про дату вашого народження або про секретні слова.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон повільно заряджається. Ми поділилися корисними порадами.