В Україну йде нова хвиля холодів: де до кінця тижня чекати найлютіших морозів

Читать на русском
Автор
20198
В Україні стоїть класична зима
В Україні стоїть класична зима. Фото pexels.com

Мороз дає Україні кілька днів перепочинку, щоб повернутися з новою силою

Морози в Україні трохи пом’якшилися, лише у кількох областях у ніч на 10 січня було нижче -10. Найхолодніше (-17) було на Луганщині.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, найближчим холодним періодом буде 12, 13 та 14 січня. Проте вже переважно без -20, такі температури можливі хіба що на крайній півночі. Водночас уже 15 січня очікується потепління.

За даними Українського гідрометцентру, у середу, 10 січня, невеликий сніг можливий у Київській, Харківській, північних та східних областях, на решті території країни без опадів, хмарно з проясненнями. Вдень синоптики обіцяють від -4 до +2 градусів (Закарпаття та Крим).

У четвер, 11 січня, вночі стовпчики термометрів покажуть 2-10 градусів морозу, найхолодніше буде у Чернівецькій області. Вдень очікується +2 -3 градуси. По всій Україні невеликий сніг.

Карта погоди на 11 січня

У п’ятницю, 12 січня, до країни знову прийде похолодання. Вночі синоптики прогнозують 3-15 градусів нижче нуля, вдень — від -1 (Закарпаття) до -12 (Сумщина). Місцями йтиме невеликий сніг.

Карта погоди на 12 січня

У суботу, 13 січня, морози посиляться, у нічний час стовпчики термометрів опустяться до -8 (на заході країни) -18 градусів. Вдень буде від 2 до 13 градусів морозу, найхолодніше — на півночі та сході країни. Подекуди — невеликий сніжок.

Карта погоди на 13 січня

Тиждень завершиться на холодній ноті — у неділю, 14 січня, вночі в Україні прогнозується 5-18 градусів морозу, вдень — 1-11 градусів нижче нуля. У шістьох областях можливий невеликий сніг.

Карта погоди на 14 січня.

Раніше народний синоптик Володимир Деркач в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" розповів, на яку погоду чекати у другій та третій декаді січня. Він також дав прогноз на лютий.