Одвічне питання: чи шкідливо переривати зарядку смартфона і що буде, якщо часто так робити

Читать на русском
Автор
25308
Батарея швидко зношується, якщо її неправильно заряджати
Батарея швидко зношується, якщо її неправильно заряджати. Фото foxtrot.com.ua

Акумулятор має оптимальні показники заряду

Правильне заряджання смартфона допоможе батареї довше прожити, тому важливо звертати увагу на цей рутинний процес. Багатьох цікавить, чи можна його переривати та що буде, якщо це часто робити.

У цьому одвічному питанні розібрався "Телеграф". Переривання зарядки не шкодить гаджету, навпаки, така проста дія може покращити здоров’я батареї та продовжити її термін експлуатації, пише "Фокстрот".

Виробники сучасних смартфонів рекомендують не розряджати телефон повністю та не заряджати до 100%. Оптимальні показники заряду перебувають у межах 30-80%. Якщо постійно тримати гаджет у таких рамках, то батарея прослужить набагато довше. Тому переривання зарядки дуже корисна справа.

Розряджати телефон не варто. Якщо це випадковість і сталося 1-2 рази, панікувати не варто. Однак якщо розряджання батареї до нуля є звичкою, телефон довго не прослужить. За таких умов прискорюється зношування акумулятора.

Заряджати до 100% теж дуже небажано. Навіть якщо ви звикли це робити й відмовитися від повної зарядки ви не готові, то дотримуйтеся наступної поради. Відключайте смартфон від розетки відразу, як побачите 100%. Якщо залишати його підключеним, батарея зношуватиметься набагато швидше. Тому не варто ставити телефон заряджатися на ніч.

Раніше "Телеграф" писав, які функції швидко садять заряд на Андроїді. Якщо їх вимкнути, ви нічого не втратите.