Економимо заряд: які функції смартфона швидше садять батарею Android

Читать на русском
Автор
6745
Телефон на зарядці
Телефон на зарядці. Фото https://itechua.com

Деякі програми, що працюють у фоновому режимі, витрачають занадто багато енергії

Власники смартфонів на Android можуть легко заощадити заряд батареї, відключивши кілька функцій. Зазвичай вони не потрібні постійно, а робота у фоновому режимі перевантажує гаджет.

Секретами економії заряду на Android-пристроях ділиться cma.ua. Спочатку варто відключити GPS, що відстежує ваше місцезнаходження, адже насправді ми користуємося цією функцією рідко, а решта часу вона просто садить батарею. Це стосується також Bluetooth.

При виході з дому варто відключити Wi-Fi. В іншому випадку ця функція активно працюватиме, пропонуючи вам нові підключення і створюючи додаткове навантаження на телефон.

Зменште яскравість екрана або встановіть автоматичний рівень визначення цього параметра. Чим вона нижча, тим менше "їсть" заряду. Вібрацію теж потрібно вимкнути, адже вона набагато енергоємніша, ніж звичайні мелодії.

Відмовтеся від непотрібних сповіщень та "живих шпалер". Також вимкніть фонові програми. Ще краще, якщо ви увімкнете режим енергозбереження. В цьому випадку батарея буде повільніше розряджатися.

Раніше "Телеграф" писав про прості способи швидко зарядити телефон. Лайфхаки стануть незамінними для тих, хто часто забуває вчасно "годувати" батарею.