Батарея довше проживе: як користуватись смартфоном, щоб він служив роками

Читать на русском
Автор
8018
Гаджети потрібно використовувати правильно
Гаджети потрібно використовувати правильно. Фото pexels.com

Прості правила позбавлять покупки гаджета щороку

Сучасні телефони можуть працювати довго, якщо правильно заряджати батарею і в цілому дбайливо ставитися до гаджетів. Але часто користувачі роблять ті самі помилки, через що смартфон швидко виходить з ладу.

Батарея довше проживе, якщо дотримуватися простих правил заряджання телефону та його використання. Рекомендаціями ділиться "Фокстрот".

Не розряджайте телефон повністю

Батарея "не любить", коли її розряджають до нуля. Виробники попереджають, що нульовий заряд дуже небезпечний для акумулятора. Смартфон найкраще заряджати за 30% і вище.

Використовуйте "рідну" зарядку

Оригінальні пристрої найкраще підходять для заряджання телефону. Тому намагайтеся берегти заводську зарядку, а у разі поломки купіть таку саму. Китайські дешеві пристрої шкодять батареї, і згодом вона почне гірше заряджатися.

Вибирайте гаджет на запит

Перш ніж купити смартфон, визначтеся з цілями. Якщо він потрібен для стандартного використання — дзвінків, перевірки повідомлень та серфінгу в інтернеті — то можете купувати телефони середнього цінового сегменту. Але якщо ви любите грати в ігри, вибирайте потужніші моделі.

Дотримуйтесь температурного режиму

Телефони бояться і сильних морозів, і спеки. Навіть при невеликому переохолодженні або нагріванні вони починають гальмувати та виснути. Тому намагайтеся захистити гаджет від холоду та спеки. Наприклад, не залишайте влітку у закритій машині, а взимку не варто користуватися смартфоном на відкритому повітрі. Зберігати його краще у внутрішніх кишенях куртки.

Раніше "Телеграф" писав, як зберегти заряд телефону на морозі, щоб він швидко не розряджався.