Без світла і зв’язку: топ-5 способів зарядити телефон під час блекауту

Читать на русском
Автор
2735
Дієві поради про зарядку телефону
Дієві поради про зарядку телефону. Фото depositphotos.com

Беріть до уваги просто зараз

В Україні можливий блекаут, тому під час відключення електроенергії дуже важливо залишатися на зв’язку. Аби підготуватись до цього, варто скористатись порадами, які допоможуть спокійно перезимувати та не змінювати телефон на новий.

Про це повідомляє Meta. Існує п’ять способів, як підзарядити телефон навіть в умовах відключення світла.

Як зарядити телефон при відключенні світла

Ноутбук

Якщо у вас є ноутбук, це відмінний засіб для підзарядки телефону від нього. Звісно, якщо сам девайс заряджений. Достатньо під'єднати USB-кабель і зарядити телефон. Варто врахувати, що під час заряджання пристрою сам ноутбук буде швидко розряджатися.

Генератор

Минулого року багато людей пройшли зі світлом завдяки генераторам. Щоправда, такий пристрій підходить лише тим, хто живе у приватному секторі. За допомогою генератора можна заряджати не тільки телефон, а й інші прилади в будинку.

Автомобіль

Ви будете здивовані, але майже в кожній сучасній автівці можна заряджати телефон, павербанк або інші пристрої. Головне запастися потрібними перехідниками та кабелями. Якщо у вас немає машини, попросіть у сусідів, друзів чи родичів зарядити свій телефон у їхньому авто.

Колонка

Портативна колонка може виступати як павербанк — від неї теж можна заряджати телефон, якщо вона сама заряджена. Можливо, вам не вдасться повністю зарядити смартфон, але на екстрений дзвінок чи вихід в інтернет вистачить.

Джерело безперебійного живлення

ДБЖ або портативна зарядна станція — теж чудовий гаджет на час тривалих відключень світла в будинку. За допомогою цього пристрою можна заряджати телефон, ноутбук і інші пристрої.

Що робити, щоб телефон швидко не розряджався

  1. Зменште яскравість екрана. Це допоможе вашому смартфону не розряджатись швидко;
  2. Вимкніть непотрібні функції: Bluetooth, мобільний інтернет, точка доступу, ліхтарик, GPS;
  3. Увімкніть режим енергоощадження. Функція збільшує термін роботи у 2-3 рази.
  4. Увімкніть адаптивний режим батареї. Адаптивний режим знаходиться у головному меню, розділ "Батарея".
  5. Увімкніть режим польоту. "Режим польоту" вмикається в налаштуваннях або просто свайпніть по екрану вниз на головній сторінці.

Раніше, "Телеграф" писав, як перевірити стан батареї на iPhone. Існує три простих кроки. А також актуальна інформація, що не можна робити, коли заряджається смартфон.