Чудова страва зі шматочка гарбуза: після цього салату гості оближуть і пальці, і тарілки

Читать на русском
Автор
41549
Салат і виглядає приголомшливо, і на смак чудовий
Салат і виглядає приголомшливо, і на смак чудовий. Фото shuba.life

Страва ситно нагодує всю родину

Гарбуз – смачний та корисний продукт. Як правило, ми готуємо з неї гарбузову кашу або готуємо різноманітні пироги.

Однак сьогодні разом із Shuba ми приготуємо незвичайний салат із королевою сезону. Його спокійно можна подавати й на обід, і на вечерю, і навіть на святковий стіл — у страви виразний вигляд та вишуканий смак.

Як приготувати салат з гарбузом, м’яким сиром та горіхами

Інгредієнти на 4 порції:

  • гарбуз — 200 г;
  • перець солодкий — 3 шт.;
  • бринза — 250 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • мед — 2.5 ст. л.;
  • олія соняшникова рафінована — 100 мл;
  • базилік, гілочка — 2 шт.;
  • кунжут чорний — 2 ч. л.;
  • лимон, сік — 1.5 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений, гірчичне масло — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз очистьте від шкіри та насіння. М’якуш наріжте кубиками 1×1 см і викладіть на деко з пергаментним папером.
  2. Волоські горіхи подрібніть ножем і викладіть їх між гарбузовими шматочками. Полийте все рідким медом та олією. Перемішайте, рівномірно розподіліть по деку і відправте в розігріту до 180 ° C духовку на 20-30 хвилин до готовності гарбуза.
  3. Солодкий перець помийте, очистьте, наріжте довгими смужками та викладіть у велику салатну миску.
  4. Авокадо помийте, очистьте, витягніть ядро. Наріжте м'якуш кубиками, полийте лимонним соком і викладіть у миску з перцем. Додати нарізану кубиками бринзу.
  5. Салат посоліть, поперчіть та перемішайте. Заправте олією. Зверху викладіть готовий гарбуз із горіхами. При подачі прикрасьте листям зеленого базиліка і кунжутним насінням.

Рекомендуємо з гарбуза також приготувати пиріг із шоколадом за рецептом "Телеграфа". Спробуйте вам точно сподобається.