Для любителів холодних супів: рецепт окрошки на кефірі з копченою телятиною

Читать на русском
Автор
Цей суп чудово охолоджує у спеку (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей суп чудово охолоджує у спеку (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Окрошка — це класичний літній суп, який не лише освіжаючий, але й дуже ситний.

Літо у розпалі, а це значить, що час шукати нові способи втамувати спрагу та освіжитися у спекотний день. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно смачного та освіжаючого супу на кефірі, який стане вашим улюбленим рятівником у спеку. Також, пропонуємо рецепт класичного зеленого борщу.

Цей суп не лише чудово освіжає, але й багатий на вітаміни та мінерали, завдяки овочам та зелені, які до нього входять. Він готується дуже швидко та просто, адже не потребує варіння, а інгредієнти доступні кожному.

"Окрошка-холодок" – це чудова страва для легкого обіду або вечері, або ж як перекушування протягом дня. Він стане чудовим доповненням до будь-якого літнього пікніка або вечірки.

Інгредієнти:

  • 1 літр кефіру
  • 300 г свіжих огірків
  • 200 г вареної ковбаси (або шинки)
  • 100 г зеленої цибулі
  • 50 г кропу
  • 3-4 варених яйця
  • Сіль та перець за смаком
  • Лід за бажанням

Приготування:

  1. Наріжемо інгредієнти: огірки, ковбасу, зелену цибулю та кріп дрібно наріжте. Яйця відваріть, очистіть і наріжте кубиками.
  2. Змішаємо інгредієнти: у великій мисці змішайте кефір, нарізані огірки, ковбасу, зелену цибулю, кріп та яйця.
  3. Додамо спеції: посоліть та поперчіть суп за смаком.
  4. Додамо лід (за бажанням): якщо ви хочете, щоб суп був ще більш холодним, додайте до нього кубики льоду.
  5. Подаємо: "Окрошку-холодок" можна подавати негайно, або поставити в холодильник на 30 хвилин, щоб вона настоялася.

Рекомендуємо також приготувати борщ із п'яною вишнею. Також, ми писали, як не можна готувати окрошку.