30 хвилин і готово: рецепт малосольних огірків

Читать на русском
Автор
Такі огірки виходять дуже смачні та пряні (зображення створено за допомогою ШІ)
Такі огірки виходять дуже смачні та пряні (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цих огірків займе у вас лічені хвилини.

Літо – це пора не лише щедрих дарів природи, але й час, коли хочеться насолодитися смаком свіжих овочів. Однією з найпопулярніших закусок у цей період є малосольні огірки, які чудово доповнюють будь-який стіл. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно хрустких та ароматних малосольних огірків, які стануть справжньою окрасою вашого літнього меню. Також, пропонумо найшвидший рецепт малосольних огірків.

Цей рецепт простий у приготуванні, не потребує багато часу та зусиль, а результат – неперевершений.

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1,5 л води
  • 2 ст. л. солі (не йодованої)
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 пучок кропу
  • 1 лист хрону
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 горошини чорного перцю
  • 1 лавровий лист (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготуємо огірки: ретельно помийте огірки та за бажанням замочіть їх у холодній воді на 2-3 години.
  2. Готуємо розсіл: у каструлі змішайте воду, сіль, цукор, лавровий лист (за бажанням), доведіть до кипіння та проваріть протягом 2-3 хвилин. Остудіть розсіл до кімнатної температури.
  3. Заповнюємо банки: на дно чистих банок викладіть кріп, хрін, часник, перець. Щільно укладіть огірки.
  4. Заливаємо розсолом: залийте огірки остиглим розсолом.
  5. Накриваємо банки: накрийте банки марлею або кришками, не закручуючи їх щільно.
  6. Залишаємо для бродіння: залиште банки з огірками при кімнатній температурі на 2-3 дні для бродіння.
  7. Перенесення в прохолодне місце: після того, як огірки стануть хрусткими та кислими на ваш смак, перенесіть банки в прохолодне місце (холодильник, льох).

Подаємо малосольні огірки разом із ніжними котлетами. Також, ми писали, як правильно вибрати огірки для консервування.