Сирник з вишнями: класика, яка завжди вдається

Читать на русском
Автор
Цей сирник просто тане у роті (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей сирник просто тане у роті (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей сирник стане чудовим завершенням обіду чи вечері.

Ніжний, ароматний, з рум'яною скоринкою та соковитою вишневою начинкою – сирник з вишнями завжди буде окрасою святкового столу й улюбленим ласощами для всієї родини.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування цього чудового десерту, який так легко й приємно готувати вдома. Також, пропонуємо рецепт панакоти.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • Для сирної маси:
  • 500 г сиру (9% жирності)
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • цедра 1 лимона
  • 1 ст. л. манної крупи
  • Для вишневої начинки:
  • 300 г вишень (свіжих або заморожених)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. лимонного соку

Покроковий рецепт:

  1. Готуємо тісто: у мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і перетріть все руками в крихту. Додайте цукор, яйце та замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Готуємо сирну масу: сир протріть через сито або подрібніть блендером. Додайте цукор, яйця, ванільний цукор, цедру лимона та манну крупу. Перемішайте все до однорідної маси.
  3. Готуємо вишневу начинку: вишні (якщо заморожені, то розморозьте їх і злийте сік) змішайте з цукром, крохмалем та лимонним соком.
  4. Збираємо сирник: візьміть 2/3 тіста, розкачайте його в пласт товщиною 5 мм і викладіть у форму для випічки, формуючи бортики. Викладіть на тісто сирну масу, а зверху – вишневу начинку. З решти тіста зробіть решітку або просто посипте сирник крихтою.
  5. Випічка: випікайте сирник у розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору.
  6. Охолодження: дайте сирнику повністю охолонути у формі, а потім акуратно вийміть його.

А якщо ви любите авокадо, рекомендуємо приготувати тост з авокадо та яйцем всього за 10 хвилин за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт салату "Спокуса".