Додайте в полуничне варення горілку і будете вражені результатом: ароматний десерт з ноткою алкоголю

Читать на русском
Автор
Полуничне варення з пікантною ноткою алкоголю нікого не залишить байдужим (зображення створено за допомогою ШІ)
Полуничне варення з пікантною ноткою алкоголю нікого не залишить байдужим (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Це варення вразить навіть найвибагливішого гурмана

Літо щедро обдаровує нас своїми соковитими дарами – стиглими ягодами та фруктами, які так і просяться на наш стіл. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайне варення, яке поєднає в собі насичений смак полуниці та легку пікантність горілки.

Це варення не лише смачне, але й неймовірно ароматне. Полуниця, відома своїм багатим смаком та ароматом, чудово поєднується з горілкою, яка додає їй легку пікантність та приємний післясмак. Таке варення стане чудовим доповненням до млинців, оладок, йогурту або морозива, а також може використовуватися як начинка для пирогів та пиріжків.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 500 г цукру
  • 100 мл горілки (40%)
  • 1 пакетик лимонної кислоти

Приготування:

  1. Полуницю ретельно помийте, видаліть плодоніжки.
  2. У каструлі з товстим дном змішайте полуницю та цукор. Додайте лимонну кислоту.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин, періодично помішуючи, доки ягоди не розм'якшаться.
  4. Зніміть каструлю з вогню і дайте варенню трохи охолонути.
  5. Додайте в варення горілку і добре перемішайте.
  6. Розлийте гаряче варення по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.