Новий погляд на класичний десерт: рецепт Наполеона з полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Полуниця додає Наполеону особливого смаку та свіжості.
Наполеон – це не просто десерт, це справжня класика, яка завжди актуальна. Хрусткі коржі, ніжний заварний крем, свіжа полуниця – таке поєднання не залишить байдужим нікого. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати легкий варіант цього десерту – ароматний Наполеон з полуницею, який стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу або літнього пікніка.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ст. л. лимонного соку
Для крему:
- 1 л молока
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 80 г кукурудзяного крохмалю
- 1 пакетик ваніліну
- 100 г вершкового масла
Для начинки:
- 500 г полуниці
- 50 г цукрової пудри
Приготування:
- Тісто: у мисці змішайте борошно та сіль. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і розітріть руками до крихти. Вбийте яйце, лимонний сік і замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Крем: у каструлі змішайте молоко, яйця, цукор, кукурудзяний крохмаль і ванілін. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, доки крем не загусне. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і добре перемішайте. Накрийте крем харчовою плівкою і дайте йому охолонути.
- Начинка: полуницю помийте, видаліть плодоніжки і наріжте скибочками.
- Збірка: тісто розкачайте в 3 тонкі пласти. Випікайте коржі в розігрітій до 180°C духовці протягом 10-15 хвилин, доки вони не стануть золотисто-коричневими.
- Кожен корж змастіть кремом. Викладіть на перший корж полуницю, накрийте другим коржем, змастіть кремом, викладіть полуницю і так далі. Верхній корж змастіть кремом і посипте цукровою пудрою.
- Поставте торт у холодильник на 2-3 години, щоб крем застиг.
А якщо ви любите торти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо приготувати шоколадно-сирний торт без випічки.