Досить варити вареники: смаженими вони виходять ще смачнішими
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Їх будуть їсти прямо зі сковороди
Чи може бути щось краще, ніж варенички з вишнями? Здається, вони так і просять самі до рота. До того ж це традиційна страва до веселої Масляної.
Сьогодні ми з Shuba не варитимемо вареники, ми їх… посмажимо. Такий незвичайний варіант точно сподобається і вам, і вашим дітям, скільки не з’їсте — все буде мало. До цих соковитих, кисло-солодких, хрустких вареників вишикується ціла черга ще до того, як ви встигнете підсмажити першу партію.
Як посмажити вареники з вишнями
Інгредієнти на 4 порції
Для тіста;
- борошно пшеничне – 400 г;
- масло вершкове 73% — 200 г;
- вода – 80 мл;
- сіль – на свій смак;
- олія соняшникова – 600 г;
- цукрова пудра – 30 г
Для начинки;
- вишня – 500 г;
- цукор – 50 г;
- цукор ванільний – 10 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста нарізаємо вершкове масло ножем, додаємо просіяне борошно з сіллю, вливаємо воду і замішуємо однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 15 хвилин.
- Для начинки миємо вишню та при необхідності видаляємо кісточки. Додаємо до неї звичайний і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
- Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо охолоджене тісто завтовшки 5 мм. Вирізаємо з нього кружечки, посередині кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї та добре защипуємо.
- Розігріваємо глибоку сковороду з рослинною олією, відправляємо туди вареники та смажимо протягом 3-4 хвилин із кожного боку. Викладаємо їх на паперовий рушник.
Готові вареники посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з домашньою сметаною.