Досить варити вареники: смаженими вони виходять ще смачнішими

Читать на русском
Автор
Відразу подвоюйте всі інгредієнти
Відразу подвоюйте всі інгредієнти. Фото shuba.life

Їх будуть їсти прямо зі сковороди

Чи може бути щось краще, ніж варенички з вишнями? Здається, вони так і просять самі до рота. До того ж це традиційна страва до веселої Масляної.

Сьогодні ми з Shuba не варитимемо вареники, ми їх… посмажимо. Такий незвичайний варіант точно сподобається і вам, і вашим дітям, скільки не з’їсте — все буде мало. До цих соковитих, кисло-солодких, хрустких вареників вишикується ціла черга ще до того, як ви встигнете підсмажити першу партію.

Як посмажити вареники з вишнями

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста;

  • борошно пшеничне – 400 г;
  • масло вершкове 73% — 200 г;
  • вода – 80 мл;
  • сіль – на свій смак;
  • олія соняшникова – 600 г;
  • цукрова пудра – 30 г

Для начинки;

  • вишня – 500 г;
  • цукор – 50 г;
  • цукор ванільний – 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста нарізаємо вершкове масло ножем, додаємо просіяне борошно з сіллю, вливаємо воду і замішуємо однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 15 хвилин.
  2. Для начинки миємо вишню та при необхідності видаляємо кісточки. Додаємо до неї звичайний і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо.
  3. Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо охолоджене тісто завтовшки 5 мм. Вирізаємо з нього кружечки, посередині кожного викладаємо начинку, з’єднуємо краї та добре защипуємо.
  4. Розігріваємо глибоку сковороду з рослинною олією, відправляємо туди вареники та смажимо протягом 3-4 хвилин із кожного боку. Викладаємо їх на паперовий рушник.

Готові вареники посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з домашньою сметаною.