Підкорить з першого шматочка: рецепт ароматного пирога зі спаржею

Читать на русском
Автор
Цей пиріг стане чудовим варіантом перекусу  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 30 квітня 2024, 14:28
Цей пиріг стане чудовим варіантом перекусу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей рецепт дуже простий у виконанні, а результат вразить вас своїм смаком.

Сьогодні ми запрошуємо вас у кулінарну подорож, де головним героєм стане сезонний овоч – спаржа. З неї ми приготуємо неймовірно смачний та ароматний пиріг, який стане окрасою вашого столу та подарує справжній весняний настрій. Також, пропонуємо рецепт пирога зі спаржею.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г вершкового масла
  • 300 г борошна
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 500 г спаржі
  • 200 г вершкового сиру
  • 2 яйця
  • 150 г сметани
  • 100 г тертого твердого сиру
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Готуємо тісто: У мисці з'єднати борошно, розпушувач та сіль. Додати холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і перетерти суміш руками в крихту. Додати цукор, яйце та замісити тісто. Тісто має бути м'яким та еластичним. Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в холодильник на 30 хвилин.
  2. Готуємо начинку: Спаржу помити, очистити від жорстких кінців і нарізати шматочками по 3-4 см.
  3. У мисці з'єднати вершковий сир, яйця, сметану, тертий сир, мускатний горіх, сіль та перець. Ретельно перемішати.
  4. Збираємо пиріг: Розігріти духовку до 180°C. Форму для випікання застелити пергаментом.
  5. 2/3 тіста розкачати в пласт товщиною 5 мм. Викласти тісто у форму, формуючи бортики.
  6. Вилити на тісто начинку.
  7. Зверху розкласти шматочки спаржі.
  8. З решти тіста зробити тонкі смужки та задекорувати ними пиріг у вигляді решітки.
  9. Випікати пиріг протягом 40-50 хвилин, до золотистого кольору.
  10. Дати пирогу трохи охолонути у формі, а потім акуратно перекласти на тарілку.

Порада:

  • Ви можете додати до начинки інші овочі, наприклад, гриби, цибулю або болгарський перець.
  • Для більш насиченого смаку можна обсмажити спаржу на вершковому маслі перед тим, як додати її до начинки.
  • Пиріг можна подавати як гарячим, так і холодним. Він стане чудовим доповненням до сімейної вечері або пікніка.

Раніше ми розповідали, як приготувати італійський великодній пиріг. Також ми ділились рецептом смачної сирної плесканки.