Не тільки Панетоне: приготуйте знаменитий італійський великодній пиріг

Читать на русском
Автор
Ділимось рецептом дуже смачної страви
Ділимось рецептом дуже смачної страви. Фото comfy.ua

Чудовий пиріг, який можна їсти не тільки на свято

Великдень в Італії — це не лише апетитні Панетоне та красива паска "Коломба". Дліимось рецептом знаменитого великоднього пирога Торта паскуаліна.

Цей пиріг стане чудовою окрасою вашого святкового столу. Хрустке тісто, ароматна та ситна шпинатно-яєчна начинка. Приготувати його не складно, як це зробити, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 800 г пшеничного борошна
  • 300 г вершкового масла (73%)
  • 200 мл молока (2,5%)
  • 10 г сухих дріжджів
  • 10 г цукру

Для начинки:

  • 10 курячих яєць
  • 200 г кисломолочного сиру
  • 120 г вершкового масла (73%)
  • 800 г замороженого шпинату
  • сіль та чорний перець мелений до смаку

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі з цукром. Холодне масло наріжте шматочками і посічіть їх разом з борошном до стану крихти.
  2. Додайте молоко з дріжджами, сіль і замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть у холодильник на 1-2 години.
  3. Яйця зваріть круто протягом 10 хвилин. Охолодіть і почистіть.
  4. Шпинат помийте, обсушіть і грубо наріжте. У сковороді розігрійте масло, покладіть шпинат і готуйте 3-4 хвилини. Зніміть з вогню, додайте сир, посоліть, поперчіть і перемішайте.
  5. Тісто розділіть на дві частини: одну більшу, другу — меншу. Розкатайте їх круглими коржами по розміру форми з запасом.
  6. Форму змастіть маслом і викладіть у неї більший пласт тіста, сформувавши бортики. Розподіліть по тісту шпинатну начинку і розкладіть по колу яйця. Накрийте начинку другим пластом тіста і защипніть краї.
  7. Змастіть пиріг молоком. Випікайте пиріг в розігрітій до 180°C духовці протягом 50 хвилин.

Готовому пирогу дайте охолонути у формі 15 хвилин, потім перекладіть на таріль і подавайте до святкового столу. Також ми ділились рецептом смачної сирної плесканки.