Знадобиться всього 5 інгредієнтів: рецепт ароматного шоколадного пирога

Читать на русском
Автор
Шоколадний пиріг стане окрасою вашого столу  (зображення створено за допомогою ШІ)
Шоколадний пиріг стане окрасою вашого столу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей пиріг стане вашим улюбленим десертом, а робиться він дуже просто.

Шоколадний пиріг – це класика, яка ніколи не виходить з моди. Цей десерт завжди приносить задоволення і дорослим, і дітям. А ще, його приготування не потребує багато часу та зусиль. Також, пропонуємо рецепт пікантного кабачкового пирога.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом ароматного шоколадного пирога, для якого вам знадобиться лише 5 інгредієнтів!

Інгредієнти:

  • 200 г темного шоколаду
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 г борошна

Приготування:

  1. Розтопіть шоколад та масло: На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть шоколад та вершкове масло до однорідної маси.
  2. Збийте яйця з цукром: У окремій мисці збийте яйця з цукром до пишної піни.
  3. Об'єднайте інгредієнти: До розтопленого шоколаду з маслом додайте збиті яйця з цукром і добре перемішайте.
  4. Додайте борошно: Просійте борошно і поступово додайте його до шоколадного тіста, обережно перемішуючи ложкою.
  5. Випікайте: Викладіть тісто у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікайте пиріг в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, або до готовності.
  6. Дайте охолонути: Дайте пирогу трохи охолонути у формі, а потім перекладіть його на тарілку і посипте цукровою пудрою або какао-порошком.

Порада:

  • Для більш насиченого шоколадного смаку можна додати до тіста 1-2 ст. л. какао-порошку.
  • Якщо ви хочете зробити пиріг більш вологим, можете додати до тіста 100 г сметани або йогурту.
  • Пиріг можна подавати з морозивом, йогуртом, збитими вершками або фруктовим соусом.

Раніше ми ділились рецептом кабачкових оладок. Також, пропонуємо рецепт кабачкової ікри.