Ідеально і освіжаючий на сніданок: рецепт лимонних оладок

Читать на русском
Автор
Ці оладки стануть чудовим сніданком  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці оладки стануть чудовим сніданком (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ці оладки чудово поєднуються з варенням, медом чи іншими топінгами.

Літо – це пора не лише свіжих фруктів та овочів, але й легких та освіжаючих страв. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати лимонні оладки – ароматні та пухкі, які стануть ідеальним сніданком або перекусом. Також, пропонуємо рецепт шпинатних оладок.

Лимонні оладки – це не лише смачна, але й корисна страва. Лимон багатий на вітамін С, який зміцнює імунітет та покращує настрій.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • 200 мл молока
  • 30 г вершкового масла, розтопленого
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1 лимона

Приготування:

  1. Змішайте сухі інгредієнти: У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду та сіль.
  2. Збийте яйце з молоком: В окремій мисці збийте яйце з молоком до однорідної маси.
  3. Об'єднайте інгредієнти: Додайте розтоплене вершкове масло, лимонний сік та цедру лимона до молока з яйцем і добре перемішайте.
  4. Поступово додайте сухі інгредієнти до мокрих, перемішуючи ложкою до однорідної маси. Не перемішуйте занадто сильно, щоб оладки не стали жорсткими.
  5. Розігрійте сковороду: Розігрійте сковороду на середньому вогні і змастіть її маслом.
  6. Випікайте оладки: Вилийте на сковороду 1-2 столові ложки тіста і випікайте оладки протягом 2-3 хвилин з кожного боку, або до золотистого кольору.
  7. Подавайте: Подавайте оладки гарячими з медом, варенням, сметаною або йогуртом.

Нещодавно "Телеграф" писав рецепт пісного печива без яєць та масла, яке дуже дешево приготувати. А якщо хочеться чогось незвичайного, пропонуємо рецепт "королівських" млинців.