Така підливка врятує навіть несмачний гарнір: близькі оближуть тарілки

Читать на русском
Автор
Неймовірно смачна грибна підлива
Неймовірно смачна грибна підлива. Фото smachnonews.24tv.ua

Страва виходить насиченою, з яскраво відчутним грибним смаком.

Звичайно, у Великий піст не можна вживати продукти тваринного походження. Однак це не привід відмовлятися від ситних та смачних страв.

Грибна підливка за рецептом "На пенсії" — саме таке блюдо. Це відмінний додаток до будь-якого гарніру — підлива зробить все у сто разів смачнішою. Цю ситну та оригінальну підливу можна навіть до святкового столу подавати — усі будуть у захваті.

Як приготувати пісну грибну підливу

Інгредієнти:

  • печериці — 100 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • овочевий бульйон — 0,5 л;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 2 ст. л.;
  • маргарин або олія, приправи, сіль і перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 1-2 хвилин на великому вогні.
  2. Через зазначений час зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду бульйон овочевий і соєвий соус. Помішуючи, поступово всипаємо муку і готуємо протягом хвилини до загусання.
  3. Солимо, перчимо, додаємо приправи та готуємо на невеликому вогні ще кілька хвилин до повного загусання соусу.

Подаємо з картопляним пюре або з розсипчастим рисом. Однак буде дуже смачно навіть із домашнім хлібом.