Така підливка врятує навіть несмачний гарнір: близькі оближуть тарілки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Страва виходить насиченою, з яскраво відчутним грибним смаком.
Звичайно, у Великий піст не можна вживати продукти тваринного походження. Однак це не привід відмовлятися від ситних та смачних страв.
Грибна підливка за рецептом "На пенсії" — саме таке блюдо. Це відмінний додаток до будь-якого гарніру — підлива зробить все у сто разів смачнішою. Цю ситну та оригінальну підливу можна навіть до святкового столу подавати — усі будуть у захваті.
Як приготувати пісну грибну підливу
Інгредієнти:
- печериці — 100 г;
- цибуля — 1 шт.;
- овочевий бульйон — 0,5 л;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- пшеничне борошно — 2 ст. л.;
- маргарин або олія, приправи, сіль і перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з рослинною олією протягом 1-2 хвилин на великому вогні.
- Через зазначений час зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду бульйон овочевий і соєвий соус. Помішуючи, поступово всипаємо муку і готуємо протягом хвилини до загусання.
- Солимо, перчимо, додаємо приправи та готуємо на невеликому вогні ще кілька хвилин до повного загусання соусу.
Подаємо з картопляним пюре або з розсипчастим рисом. Однак буде дуже смачно навіть із домашнім хлібом.