Просто змішайте буряки з мандарином: такий пісний салат першим піде навіть зі святкового столу

Читать на русском
Автор
Смачно та дуже пікантно
Смачно та дуже пікантно. Фото popoisty.com

Вам навіть змішувати не потрібно: всі нарізали і можна подавати

Як правило, зі звичайного буряка ми готуємо улюблений борщ та звичний вінегрет. Однак мало хто знає, що з цим овочем виходять фантастичні салати, які виручатимуть під час Великого посту.

Одним із рецептів ділиться "Попоїсти". Варто змішати буряки з мандарином, додати зелень і волоські горіхи — і ось на столі нереальна смакота з простих продуктів. Такий салат можна подавати навіть до святкового столу — він сподобається всім без винятку.

Як приготувати салат з буряка з мандарином

Інгредієнти:

  • буряк — 350 г (3-4 шт.);
  • мандарин — 150 г (3 шт.)
  • салат — 70 г
  • петрушка (зелень) — 20 г
  • цибуля ріпчаста — 50 г
  • волоський горіх — 30 г

Для соусу:

  • олія соняшникова — 3 ст. л.;
  • сіль — 0.5 ч. л.;
  • цукор — 0.5 ч. л.;
  • коріандр (кінза) — 0.5 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 0.3 ч. л.;
  • лимонний сік — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Листя салату рвемо великими шматочками та викладаємо в салатник.
  2. Буряк запікаємо або відварюємо до готовності, даємо охолонути та нарізаємо тонкими слайсами. Викладаємо зверху на салат.
  3. Чистимо мандарини та цибулю. Мандарини нарізаємо шматочками, цибуля — півкільцями. Подрібнюємо петрушку. Викладаємо всі шарами на буряки, прикрашаємо подрібненими волоськими горіхами.
  4. Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо соняшникову олію, сіль, цукор, кінзу, перець і лимонний сік.

Приготованим соусом заправляємо салат і подаємо до столу разом із улюбленим гарніром. Смачного.