Просто змішайте буряки з мандарином: такий пісний салат першим піде навіть зі святкового столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Вам навіть змішувати не потрібно: всі нарізали і можна подавати
Як правило, зі звичайного буряка ми готуємо улюблений борщ та звичний вінегрет. Однак мало хто знає, що з цим овочем виходять фантастичні салати, які виручатимуть під час Великого посту.
Одним із рецептів ділиться "Попоїсти". Варто змішати буряки з мандарином, додати зелень і волоські горіхи — і ось на столі нереальна смакота з простих продуктів. Такий салат можна подавати навіть до святкового столу — він сподобається всім без винятку.
Як приготувати салат з буряка з мандарином
Інгредієнти:
- буряк — 350 г (3-4 шт.);
- мандарин — 150 г (3 шт.)
- салат — 70 г
- петрушка (зелень) — 20 г
- цибуля ріпчаста — 50 г
- волоський горіх — 30 г
Для соусу:
- олія соняшникова — 3 ст. л.;
- сіль — 0.5 ч. л.;
- цукор — 0.5 ч. л.;
- коріандр (кінза) — 0.5 ч. л.;
- перець чорний мелений — 0.3 ч. л.;
- лимонний сік — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Листя салату рвемо великими шматочками та викладаємо в салатник.
- Буряк запікаємо або відварюємо до готовності, даємо охолонути та нарізаємо тонкими слайсами. Викладаємо зверху на салат.
- Чистимо мандарини та цибулю. Мандарини нарізаємо шматочками, цибуля — півкільцями. Подрібнюємо петрушку. Викладаємо всі шарами на буряки, прикрашаємо подрібненими волоськими горіхами.
- Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо соняшникову олію, сіль, цукор, кінзу, перець і лимонний сік.
Приготованим соусом заправляємо салат і подаємо до столу разом із улюбленим гарніром. Смачного.