І до гарнірів, і до салатів: без цього соусу ви більше не сядете обідати

Читать на русском
Автор
504
Універсальний сирний соус
Універсальний сирний соус. Фото napensii.ua

У сто разів смачніше навіть покупних

Складно уявити хрумку картоплю або улюблену пасту без сирного соусу. Багато хто любить його за багатий та насичений смак, а також за універсальність.

Вважаєте, що його приготувати складно? А ось і ні, і рецепт "На пенсії" це вам доведе. Цей сирний соус має приємну кремову текстуру та аромат, який відмінно поєднується з іншими продуктами.

Як приготувати сирний соус

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 2 ст. л;
  • борошно пшеничне або кукурудзяне — 2 ст. л;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • сиру твердий – 1,5 склянки;
  • сіль, перець чорний мелений – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло відправляємо в каструлю, ставимо на середній вогонь та розігріванням. Додаємо до нього борошно та розмішуємо до отримання однорідної консистенції.
  2. Постійно помішуючи, отриману масу поступово додаємо молоко. Продовжуємо готувати соус, помішуючи, допоки він не загусне і не закипить.
  3. В отриману масу додаємо тертий сир і продовжуємо готувати, помішуючи, поки|доки| сир повністю не розчиниться.
  4. Коли соус стане гладким і однорідним, солимо, перчимо до смаку і знімаємо з вогню.

Готовий соус подаємо з пастою, відвареною або смаженою картоплею, салатом. Також його можна використовувати як підливу до м’ясних страв.