І до гарнірів, і до салатів: без цього соусу ви більше не сядете обідати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
У сто разів смачніше навіть покупних
Складно уявити хрумку картоплю або улюблену пасту без сирного соусу. Багато хто любить його за багатий та насичений смак, а також за універсальність.
Вважаєте, що його приготувати складно? А ось і ні, і рецепт "На пенсії" це вам доведе. Цей сирний соус має приємну кремову текстуру та аромат, який відмінно поєднується з іншими продуктами.
Як приготувати сирний соус
Інгредієнти:
- масло вершкове – 2 ст. л;
- борошно пшеничне або кукурудзяне — 2 ст. л;
- молоко – 1,5 склянки;
- сиру твердий – 1,5 склянки;
- сіль, перець чорний мелений – до смаку.
Спосіб приготування:
- Вершкове масло відправляємо в каструлю, ставимо на середній вогонь та розігріванням. Додаємо до нього борошно та розмішуємо до отримання однорідної консистенції.
- Постійно помішуючи, отриману масу поступово додаємо молоко. Продовжуємо готувати соус, помішуючи, допоки він не загусне і не закипить.
- В отриману масу додаємо тертий сир і продовжуємо готувати, помішуючи, поки|доки| сир повністю не розчиниться.
- Коли соус стане гладким і однорідним, солимо, перчимо до смаку і знімаємо з вогню.
Готовий соус подаємо з пастою, відвареною або смаженою картоплею, салатом. Також його можна використовувати як підливу до м’ясних страв.