Смажена картопля вийде смачніше, ніж у ресторані: все завдяки одному продукту

Читать на русском
Автор
12902
Картопля вийде ароматною та рум’яною
Картопля вийде ароматною та рум’яною. Фото prostoway

Проста, але неймовірно смачна страва

З картоплі ми готуємо багато різноманітних страв — і картопляні запіканки, і пюре, і додаємо в перші страви та салати. Проте найбільше ми любимо її смачно підсмажити.

Щоб приготувати цю страву смачно, не обов’язково треба щось вигадувати. Фантастичний смажену картоплю можна приготувати, додавши лише цибулю та спеції. Така проста у приготуванні страва порадує вас і ваших близьких своїм ароматом та смаком. Рецептом діляться "Добрі новини".

Як приготувати смажену картоплю з цибулею

Інгредієнти:

  • 4 — 5 середніх картоплин;
  • 1 велика цибулина;
  • 2 – 3 ст. л. рослинної олії або вершкового масла;
  • сіль та перець на свій смак;
  • свіжа зелень для прикраси (петрушка, кріп).

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Картоплю чистимо, миємо і нарізаємо кубиками або кільцями товщиною близько 1 см. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями або кружальцями.
  2. На середньому вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. Відправляємо картоплю та цибулю, обсмажуємо їх до золотистого кольору, час від часу помішуючи.
  3. Солимо і перчимо страву, за бажанням додаємо інші спеції (наприклад, сухий часник або паприка), продовжуємо смажити до м’якості та легкої хрусткої скоринки – на це піде близько 15-20 хвилин.

Готову смажену картоплю прикрашаємо свіжою зеленню. Подаємо гарячою як самостійну страву або як гарнір до улюблених котлет.