Дві хурми та трохи імбиру: без цього соусу ви не з’їсте більше ні шматочка м’яса

Читать на русском
Автор
6196
Чатні — традиційний в Індії соус
Чатні — традиційний в Індії соус. Фото vazhnoznat.com

Прекрасно доповнить улюблені м’ясні страви

Медова, багата на смак хурма – справжня насолода для любителів солодкого. А ще це чудовий інгредієнт для незвичайного десерту та пікантного салату.

Сьогодні ми разом із "Важно знать" з хурми приготуємо традиційний індійський соус чатні. Традиційно його подають до м’ясних або овочевих страв — соус чудово підходить до соковитих стейків, м’якої курочки, запеченої риби або овочів гриль. Терпкі, гострі та солодкуваті нотки чатні додадуть страв пікантності. Незвичайне поєднання солодких фруктів, імбиру та м’яса чи овочів не залишить байдужим нікого.

Як приготувати індійський соус чатні з хурми

Інгредієнти:

  • 2 хурми;
  • 1 солодка цибуля;
  • корінь імбиру;
  • 1 перець чилі;
  • 2 ст. л. свіжого лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 0,5 ч. л. солодкої меленої паприки;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Хурму миємо, видаляємо плодоніжку, чистимо від шкірки, м'якуш нарізаємо маленькими шматочками.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо маленькими кубиками. Дрібно нарізаємо перець чилі. Корінь імбиру чистимо, натираємо на дрібній тертці.
  3. Змішуємо підготовлені інгредієнти, додаємо оливкову олію, лимонний сік. Все солимо, за бажання додаємо мелену паприку і ретельно все перемішуємо.

А тепер готуємо куряче філе на сковороді та подаємо з соусом чатні. Вийде неймовірно смачно.