Заваріть трошки кави — і запечіть в ній курку: пікантний рецепт до великоднього столу

Читать на русском
Автор
Запечена курка у кавовому маринаді
Запечена курка у кавовому маринаді. Фото shuba.life

Найкраща м’ясна страва до свята

Традиційно до великоднього столу не лише фарбують яйця та печуть пишні паски. На Великдень також ласують м’ясними стравами. І якщо не хочеться готувати звичайну буженину, запікайте курку в кавовому маринаді.

Такий незвичайний маринад за рецептом Shuba надасть м’ясу аромату та ніжності. Щоб курка вийшла смачнішою, потрібно залишити її маринуватися на ніч, а потім запекти її. Вийде неймовірна страва.

Як запекти курку в кавовому маринаді

Інгредієнти на 6 порцій:

  • курка — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для маринаду:

  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • фенхель, насіння — 1 ч. л.;
  • апельсин, цедра — 1 шт.;
  • апельсиновий сік — 1 шт.;
  • орегано сушене — 1 ч. л.;
  • чебрець, гілочка — 15 г;
  • заварена кава — 120 мл;
  • мед — 1 ч. л.;
  • вино біле десертне, солодке — 100 г;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • сушений кмин — 1 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Курку миємо, сушимо і розбираємо. З обох боків приправляємо сіллю та перець, відправляємо в пакет для запікання.
  2. Для приготування маринаду в окремій мисці змішуємо інгредієнти, заливаємо курку. Ретельно все перемішуємо та відправляємо на ніч у холодильник.
  3. Замариновану курку дістаємо з холодильника, проколюємо пакет зверху 4 рази. Відправляємо пакет на форму для запікання, наливаємо воду таким чином, щоб залишилося 2 см (необхідно, щоб вода була під час запікання завжди). Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.
  4. Через вказаний час дістаємо м’ясо з духовки, викладаємо у глибоку тарілку.
  5. Соки та маринад переливаємо в каструлю, проварюємо, щоб вийшов соус. Поливаємо їм курку і подаємо.

Також до свята можна приготувати апетитні реберця. Вони вийдуть ідеальними.