П’ять хвилин — і все готово: як швидко пофарбувати крашанки в горошок

Читать на русском
Автор
8356
Ніхто не здогадається, що ви фарбували яйця самі
Ніхто не здогадається, що ви фарбували яйця самі. Фото vazhnoznat.com

Вам із задоволенням допомагатимуть і дорослі, і діти

Не за горами велике православне свято – Великдень. Саме час шукати рецепти цікавої випічки, готується до майбутнього застілля та підшукувати нові візерунки та забарвлення для великодніх яєць.

Розписані вручну великодні яйця — ідеальна крашанка і до розпису яєць зазвичай підключається вся родина. Як правило, візерунки вибираються найпростіші — адже чим складніше візерунок, тим довше доведеться його наносити. Разом з "Важно знать" розповімо, як легко та просто прикрасити яйця малюнком у горошок.

Як швидко пофарбувати крашанки в горошок

На перший погляд здається, що з цим візерунком доведеться добряче заморочитися. Однак на практиці ви витратите лише кілька хвилин часу.

Для прикраси яєць вам знадобиться коробка сірників, воскова свічка, барвники, пачка ватних паличок. Також необхідно попередньо відварити яйця у воді з двома столовими ложками солі та дати їм охолонути.

Засвітіть свічку, зачекайте, поки частина воску розплавиться, і зберіть розплавлений віск на ватяну паличку. Цією паличкою нанесіть крапками віск на яйця. Далі просто потрібно відварити їх у фарбнику відповідно до інструкції.

Крапки на шкаралупі, куди було нанесено віск, не забарвляться. В результаті у нас вийдуть дуже гарні яйця.

Фарбувати яйця можна після нанесення воску і харчовим барвником, і покупним – використовуйте будь-хто. Нехай ваше свято буде щасливим.