Один інгредієнт – і буженину будуть їсти кілограмами: найкращий рецепт до святкового столу
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1005
Жодних більше покупних ковбас на столі
Святковий великодній стіл – це чудова нагода порадувати близьких смачними стравами. Серед них – домашня буженина.
Ця апетитна м’ясна страва стає ще смачнішою завдяки одному інгредієнту – гірчиці. Саме завдяки їй буженина вийде з апетитною скоринкою. Shuba радить для приготування страви вибирати м’ясо з невеликим вмістом жиру – свинячу вирізку, корейку чи ошийок. А маринуватимемо ми, натираючи часником і потім відправивши в холодильник на ніч. Запікати м’ясо можна в гусятниці або у будь-якій формі, використовуючи фольгу замість кришки.
Як приготувати святкову домашню буженину
Інгредієнти на 5 порцій:
- м’ясна вирізка – 1 кг;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики – 2 шт.;
- гірчиця – 30 г;
- гвоздика – 2 шт.;
- сіль – на свій смак.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо та сушимо. Натираємо його пропущеним через прес часником і відправляємо до гусятниці. Накриваємо кришкою та ставимо ніч у холодильник.
- Перед запіканням м’ясо змащуємо гірчицею. У гусятницю виливаємо склянку води та відправляємо у розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.
- Цибулю чистимо, вставляємо в нього бутони гвоздики та відправляємо у м’ясо. Продовжуємо запікати його за температури 180 градусів C 30-40 хвилин до готовності м’яса. Під час запікання періодично поливаємо його соком, що утворюється у гусятниці.
Готове м’ясо нарізаємо тонкими скибочками поперек волокон, викладаємо на блюдо і поливаємо соком, що утворився під час запікання. Подаємо разом зі святковим салатом.