Краще, ніж у ресторані: рецепт курячого супу-пюре

Читать на русском
Автор
Цей суп стане ідеальним варіантом ситного обіду  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей суп стане ідеальним варіантом ситного обіду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви хочете приготувати щось ситне, зігріваюче та водночас легке — пропонуємо вам рецепт курячого супу-пюре.

Хто з нас не мріє про тарілку гарячого, ароматного та ситного супу, який зігріє в холодний день і подарує відчуття затишку? Сьогодні ми поділимося з вами рецептом курячого супу-пюре, який стане справжньою сенсацією на вашому столі і порадує вас та ваших близьких. Також, пропонуємо вам звернути увагу на рецепт супу-пюре з броколі.

Інгредієнти:

  • 1 курка (приблизно 1,5 кг)
  • 2 моркви
  • 2 стебла селери
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • 1 лавровий лист
  • 5 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 склянки молока

Приготування:

  1. Вимийте курку і розріжте її на шматки.
  2. Покладіть курку в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
  3. Зніміть піну, додайте лавровий лист, чорний перець і сіль за смаком.
  4. Варіть курку на повільному вогні протягом 1-1,5 години, або до готовності.
  5. Дістаньте курку з каструлі і відокреміть м'ясо від кісток.
  6. Очистіть моркву, селеру і цибулю.
  7. Моркву та селеру наріжте кубиками, цибулю – дрібно наріжте.
  8. У каструлі з куркою розтопіть вершкове масло.
  9. Додайте цибулю і обсмажте її до золотистого кольору.
  10. Додайте моркву та селеру і обсмажте протягом 5 хвилин.
  11. Додайте борошно і добре перемішайте.
  12. Поступово влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудок.
  13. Доведіть суп до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.
  14. Подрібніть м'ясо курки блендером.
  15. Додайте подрібнене м'ясо курки до супу і добре перемішайте.
  16. Варіть суп ще 5 хвилин.
  17. За бажанням, можна додати до супу зелень.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна обсмажити курку на вершковому маслі перед тим, як варити її.
  • Також можна додати до супу інші овочі, такі як картопля, зелений горошок або кукурудза.
  • Курячий суп-пюре можна подавати з грінками або тертим сиром.

Цей наваристий суп добре зігріває в холоди. Також ми ділились рецептом дуже смачної та ароматної шурпи. Радимо звернути увагу на рецепт дуже смачного салату з м’ясом.