Зігріває та дивує чудовим смаком: рецепт грибного супу-пюре

Читать на русском
Автор
Грибний суп-пюре має надзвичайно ніжку вершкову консистенцію (зображення створено за допомогою ШІ)
Грибний суп-пюре має надзвичайно ніжку вершкову консистенцію (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати грибний суп-пюре.

Грибний суп-пюре – це не просто перша страва, це справжня симфонія лісових ароматів, що зігріває душу та дарує відчуття затишку. Приготуйте цю страву, і ваш обід перетвориться на вишукану трапезу, гідну королівського столу.

Готується суп дуже просто та буде під силу навіть новачку. Про це пише Обозреватель.

Інгредієнти:

  • Гриби (білі, підосичники, підберезники) – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Молоко – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Петрушка – для оздоблення

Приготування:

  1. Переберіть та промийте гриби, наріжте їх кубиками.
  2. Обсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю до золотистого кольору, додайте моркву, натерту на крупній тертці, обсмажте протягом 5 хвилин.
  3. Додайте гриби до овочів, тушкуйте до випаровування рідини.
  4. Додайте борошно, ретельно перемішайте, обсмажте протягом 1 хвилини.
  5. Поступово влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 15 хвилин.
  6. Зніміть суп з вогню, подрібніть блендером до стану пюре.

Для більш насиченого смаку можна додати в суп 100 мл вершків. Суп можна подавати з грінками, сухариками або хрустким хлібом.

Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.