Зігріває та дивує чудовим смаком: рецепт грибного супу-пюре
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ми підкажемо, як приготувати грибний суп-пюре.
Грибний суп-пюре – це не просто перша страва, це справжня симфонія лісових ароматів, що зігріває душу та дарує відчуття затишку. Приготуйте цю страву, і ваш обід перетвориться на вишукану трапезу, гідну королівського столу.
Готується суп дуже просто та буде під силу навіть новачку. Про це пише Обозреватель.
Інгредієнти:
- Гриби (білі, підосичники, підберезники) – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Молоко – 1 л
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Петрушка – для оздоблення
Приготування:
- Переберіть та промийте гриби, наріжте їх кубиками.
- Обсмажте на вершковому маслі подрібнену цибулю до золотистого кольору, додайте моркву, натерту на крупній тертці, обсмажте протягом 5 хвилин.
- Додайте гриби до овочів, тушкуйте до випаровування рідини.
- Додайте борошно, ретельно перемішайте, обсмажте протягом 1 хвилини.
- Поступово влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 15 хвилин.
- Зніміть суп з вогню, подрібніть блендером до стану пюре.
Для більш насиченого смаку можна додати в суп 100 мл вершків. Суп можна подавати з грінками, сухариками або хрустким хлібом.
Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.