Чудова альтернатива м'ясним котлетам: приготуйте їх з вівсянки

Читать на русском
Автор
Смачні, бюджетні котлетки
Смачні, бюджетні котлетки. Фото 1000.menu

Нескладний рецепт нашвидкуруч

Під час Великого посту багато християн обмежують себе у деяких харчових продуктах, тим самим очищуючи свої тіло та душу. Проте існує безліч рецептів, завдяки яким харчування у цей час можна зробити збалансованим та смачним.

Одним із таких є рецепт розсольника без м'яса. Або ж смачні вівсяні котлетки, які, за словами фудблогерки kristina_buleziuk, були улюбленою стравою її бабусі у піст.

Як приготувати вівсяні котлети

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • борошно – 50-70 г;
  • сіль;
  • перець;
  • панірувальні сухарі;

Спосіб приготування:

  1. Вівсяні пластівці запарити окропом – залити такою кількістю води, аби вона повністю покрила пластівці.
  2. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.
  3. Обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору.
  4. Змішати овочі з вівсянкою до однорідності, посолити, поперчити.
  5. Додати борошно, перемішати.
  6. Набирати суміш ложкою, формувати котлетки, обвалювати у панірувальних сухарях та обсмажувати на добре розігрітій з олією сковороді до золотистого кольору.

Раніше ми публікували пісний буряковий салат. Для його приготування вам не доведеться купувати дорогі продукти та довго їх готувати.