Зі звичайного буряка — у фантастичний салат: без цього рецепта в піст не обійтися

Читать на русском
Автор
Салат вийде дивовижним
Салат вийде дивовижним. Фото napensii.ua

Відмінно до сімейних посиденьок під час посту

У Великий піст дуже багато обмежень. Наприклад, у цей період забороняється вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, алкогольні напої. Тому кожен постуючий кулінар ретельно вибирає страви, щоб і самому ситно поїсти, і нагодувати свою сім’ю.

Пісний буряковий салат від "Бабусиних рецептів" — саме те, що потрібне в цей період. Для його приготування вам не доведеться купувати дорогі продукти та довго їх готувати. Небагато часу, бюджетні інгредієнти — і на столі смакота.

Як приготувати пісний буряковий салат

Інгредієнти:

  • буряк – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • оцет 9% — половина ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кінза – 1 пучок;
  • сіль — щіпка;
  • коріандр – щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Буряк відварюємо до готовності, даємо їй охолонути, чистимо і натираємо на тертці по-корейськи.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  3. Чистимо і натираємо на дрібній тертці зубчик часнику. Дрібно шаткуємо кінзу.
  4. У салатник відправляємо підготовлений часник, кінзу, обсмажену цибулю та часник. Додаємо оцет, коріандр, солимо, ретельно все перемішуємо і подаємо до столу.

Подавайте такий салат з пісними котлетами. Близьким точно сподобається.