Сподобається навіть дітям: рецепт крем-супу зі шпинату
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Шпинатний суп - не лише смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/46/46602d22-be039a44f42375e87aac1a94e172746a.jpg?v=9900_1)
Такий суп стане чудовим доповненням до дієтичного меню.
Крем-суп зі шпинату – це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де вершковий оксамит гармонійно поєднується з багатством смаку шпинату, даруючи вам відчуття весни та свіжості. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального крем-супу зі шпинату, який стане вашим улюбленим першим блюдом. Також, радимо приготувати легкий суп з печерицями.
Цей суп виходить дуже смачний та ніжний. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- 500 г шпинату
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 л курячого або овочевого бульйону
- 200 мл вершків
- Сіль та перець за смаком
- Мускатний горіх за смаком
Приготування:
- Шпинат промийте, обсушіть.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Часник подрібніть.
- Нагрійте вершкове та оливкову олії в каструлі.
- Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте часник, обсмажте протягом 1 хвилини.
- Додайте шпинат, тушкуйте протягом 5 хвилин, доки шпинат не зів'яне.
- Додайте бульйон, доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню, додайте вершки, сіль, перець та мускатний горіх за смаком.
- Подрібніть суп блендером до однорідної маси.
- Прогрійте суп на повільному вогні протягом 5 хвилин.
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна додати до супу тертий сир, смажені гриби або бекон.
- Крем-суп зі шпинату можна подавати з грінками, сухариками або хлібом.
- Замість шпинату можна використовувати щавель, мангольд або інші зелені овочі.
Пам'ятайте:
- Не переварюйте шпинат, інакше він втратить свій колір і смак.
- Слідкуйте за консистенцією супу: якщо він занадто густий, додайте трохи бульйону або вершків.
- Крем-суп зі шпинату – це легка та корисна страва, яка підходить для обіду або вечері.
А якщо ви любите гриби, рекомендуємо їх замаринувати за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.