Сподобається навіть дітям: рецепт крем-супу зі шпинату

Читать на русском
Автор
Шпинатний суп - не лише смачний, але й корисний  (зображення створено за допомогою ШІ)
Шпинатний суп - не лише смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Такий суп стане чудовим доповненням до дієтичного меню.

Крем-суп зі шпинату – це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де вершковий оксамит гармонійно поєднується з багатством смаку шпинату, даруючи вам відчуття весни та свіжості. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального крем-супу зі шпинату, який стане вашим улюбленим першим блюдом. Також, радимо приготувати легкий суп з печерицями.

Цей суп виходить дуже смачний та ніжний. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 500 г шпинату
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 л курячого або овочевого бульйону
  • 200 мл вершків
  • Сіль та перець за смаком
  • Мускатний горіх за смаком

Приготування:

  1. Шпинат промийте, обсушіть.
  2. Цибулю наріжте дрібними кубиками.
  3. Часник подрібніть.
  4. Нагрійте вершкове та оливкову олії в каструлі.
  5. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  6. Додайте часник, обсмажте протягом 1 хвилини.
  7. Додайте шпинат, тушкуйте протягом 5 хвилин, доки шпинат не зів'яне.
  8. Додайте бульйон, доведіть до кипіння.
  9. Зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хвилин.
  10. Зніміть каструлю з вогню, додайте вершки, сіль, перець та мускатний горіх за смаком.
  11. Подрібніть суп блендером до однорідної маси.
  12. Прогрійте суп на повільному вогні протягом 5 хвилин.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до супу тертий сир, смажені гриби або бекон.
  • Крем-суп зі шпинату можна подавати з грінками, сухариками або хлібом.
  • Замість шпинату можна використовувати щавель, мангольд або інші зелені овочі.

Пам'ятайте:

  • Не переварюйте шпинат, інакше він втратить свій колір і смак.
  • Слідкуйте за консистенцією супу: якщо він занадто густий, додайте трохи бульйону або вершків.
  • Крем-суп зі шпинату – це легка та корисна страва, яка підходить для обіду або вечері.

А якщо ви любите гриби, рекомендуємо їх замаринувати за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.