Скільки б не варили - буде мало: рецепт супу з сочевиці

Читать на русском
Автор
Сочевичний суп не лише дуже смачний, але й корисний  (зображення створено за допомогою ШІ)
Сочевичний суп не лише дуже смачний, але й корисний (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Суп з сочевиці стане улюбленою стравою вашої сім'ї.

Із настанням холодів все більше хочеться зігрітися не лише зовнішньо, а й зсередини. А що може бути кращим за гарячий домашній супчик, наповнений вітамінами та корисними речовинами? Сьогодні ми розкриємо секрети приготування ароматного супу із сочевиці. Його багатий смак та цілющі властивості обов'язково зроблять ваші осінні дні тепліше та світліше. Також, радимо звернути увагу на гороховий суп.

Інгредієнти:

Для створення цього дивовижного супу-красеня вам знадобляться:

- 1 склянка сочевиці (будь-якого виду)

- 1 морквина, нарізана кубиками

- 1 цибулина, дрібно нарізана

- 2 зубчики часнику, пропущені через прес

- 1 картоплина, нарізана кубиками

- 3 гіллочки петрушки

- Сіль, перець — за смаком

- 2 ст. ложки оливкової олії

- 6 склянок гарячої води або бульйону

Приготування:

1. Ретельно промийте сочевицю під проточною водою.

2. На розігрітій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте часник та моркву. Потушкуйте 2-3 хвилини.

3. Всипте промиту сочевицю до овочів, залийте гарячою водою або бульйоном.

4. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь та додайте картоплю і петрушку.

5. Варіть близько 30 хвилин, поки сочевиця не стане м'якою.

6. Наприкінці приправте супчик сіллю та перцем за смаком. За бажанням можете додати трохи оцту або лимонного соку.

Чаша, наповнена скарбами природи

Ароматний суп із сочевиці — це справжнє джерело цінних речовин для організму. Він багатий на рослинний білок, клітковину, залізо, фолієву кислоту та антиоксиданти. Подавайте його гарячим з шматочками свіжого хліба, грінками або зеленню. Збалансований та корисний обід готовий!

А якщо ви любите гриби, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.